Venstre gjennomslag: 100 000,- til utdeling av mat

– De som hadde det vanskeligst før pandemien er de som har det aller tøffest nå. Derfor er vi veldig glade for at et enstemmig Formannskap kunne stille seg bak forespørselen vår om å bevilge ekstra midler til organisasjoner som driver matutdeling i Sandefjord, sier Camilla Bilstad Johannessen og Karin Virik.

50.000 kroner bevilges til Sammen-senteret på Herredshuset og 50.000 kroner til Frelsesarmeens lokale i avdeling Sandefjord.

Større behov
– Det er helt topp. Virkelig gode nyheter. Vi har merket at vi får betydelig mindre mat enn det vi gjorde før fordi butikkene kaster mindre. Fra dag til dag har det vært «hva kan vi lage til middag i dag?» Disse pengene gjør jobben vår mye lettere, forteller hun, sier Eline Trøen, leder for Sammen-senteret i Sandefjord til Sandefjords Blad.

Hun forteller at virksomheten får betydelig mindre mat enn det vi gjorde før fordi butikkene kaster mindre. Samtidig er behovet økende fordi pandemien har rammet mange, og flere har fått endret livssituasjonen sin.

Ringte rundt

Karin og Camilla sørget for mer penger til matutdeling.

– Dette løser ikke de større utfordringene, men det er et hastetiltak og akutt hjelp til dem som sårt trenger det, sier Camilla Bilstad Johannessen (V).
Både hun og Karin Virik (V) er svært fornøyde med bevillingen.
Bilstad Johannessen tok selv initiativet til å ringe rundt til dem som driver med matutlevering i Sandefjord kommune. Der fikk hun bekreftet at behovet for mat er stort.
– Det er mennesker i forskjellige livssituasjoner. Du har aleneboende, minstepensjonister og folk litt utafor samfunnet. Pandemien har gjort at det er nye ansikter som trenger mat, forteller hun og fortsetter:
– De som allerede hadde det vanskelig fra før av, er de som er hardest rammet.

Enstemmig
Spørsmålet om ekstra bevilgning ble tatt opp i formannskapet 7. april av Virik. Ordfører ba så rådmannen om en sak til neste møte, hvor saken ble enstemmig vedtatt 20. april.

– Det er veldig bra at administrasjonen var positive og tok tak i saken fort. Det handler som sagt om akutt hjelp, og da er det veldig flott at vi får løst det på denne måten, sier Virik.

Se saken i Sandefjords Blad her