Ida løftet de som satser i nord

venstre

Vår stortingskandidat Ida Gudding Johnsen løftet på helgens landsmøte de som satser i nord. Hun viste til at det siste Nordland trenger, er reversering av reformer, protest og alenegang.

– Vi kan ikke reversere utviklingen. Det må bli enda mer lønnsomt å kutte utslipp og ta vare på naturen, sa Ida til landsmøtet.

Ida trakk fram en rekke satsinger i Nordland, der oppstartere og etablerte bedrifter ser muligheter i den grønne omstillingen.

– Bedriftene ser at det er mulig å tjene penger på å redde klima. Men de ser også at de blir mer attraktive for unge nyutdannede når de satser på nye konsepter og ny teknologi.

Muligheten til å ta videregående utdanning, videreutdanning og relevant utdanning ble også trukket fram, og Ida mente Venstres kunnskapspolitikk passer som hånd i hanske for Nordland.

– Fullføringsreformen er som skreddersydd for at ungdom i Nordland skal få relevant kompetanse, som de ønsker seg og som bedriftene trenger. Det er mange som står uten fullført videregående utdanning i fylket vårt, og disse må vi nå gi retten til å fullføre.

Også nødvendigheten av EØS-avtalen var et viktig budskap fra Ida til landsmøtet:

– Vi kan ikke kutte selve livsnerven vår til Europa. Vi eksporterer for 30 milliarder i året i Nordland. Bedriftene er avhengige av felles regelverk og markedstilgang. Det er skummelt at kreftene som vil ut av EØS brer om seg i fylket vårt, sa Ida.