Spennende innovasjon på Fornebu!

Foto: Johan Malvik

I dag tok jeg turen innom Coops midlertidige, døgnåpne kontainerbutikk på Fornebu. Jeg slet litt med å komme inn, da QR-koden og mobilen ikke var helt samarbeidsvillig. Etter kort tid kom butikksjefen Ilja Kotlyar og åpnet døra. Han viste meg med entusiasme rundt i butikken! Videre fortalte han meg om hva Coop ønsket å teste ut med konseptet og området rundt.

Frank Roland, kommunestyremedlem (V)

Ilja fortalte om de ulike delingskonseptene som skal testes ut og at Coop ønsker en tett dialog med beboerne.

I dag finnes en byttebod med utleie av verktøy, hengekøyer, redningsvester for barn og store kjeler. Videre planlegges en lesekrok for bytte av barnebøker. I lokalet finnes også en møteplass, hvor kaffekos og nabotreff med mindre arrangementer kan finne sted. Via butikkskjermene kan kunden gi tilbakemelding på hva Coop bør gjøre mer eller mindre av. Dørene til alkoholholdige drikker låses automatisk i samsvar med kommunens vedtekter. Videre skal konseptet «Mer Enn» hvor ferdigproduktene består av bakevarer hvor halvparten av ingrediensene er av grønnsaker som ellers ville blitt kastet, i tillegg til et samarbeid med «Too Good To Go».

Ikke bare er butikken døgnåpen, men utenfor kan kunder hente pakker fra Posten, Postnord og Instabox. I tillegg finnes det på utsiden døgnåpne nøkkelbokser hvor du enkelt kan overlevere nøkler og småting, samt til bruk for tjenester som Nabobil og Airbnb.

Etter ferdig handling (jeg fant alle varene jeg var ute etter) fant jeg en selvbetjent sykkelmekkestasjon på utsiden, hvor jeg etterlengtet og enkelt fikk fylt luft i dekkene.

Møtet med den døgnåpne butikken gir meg tro på at Fornebu vil være en fremtidsarena for kreativitet og entusiasme, både når det gjelder boformer, eldreomsorg, delingskonsepter, miljø- og klimatiltak og alt annet som kan gjøre hverdagen litt enklere og bedre for alle.

Coops flotte eksempel er et av mange tiltak det jobbes med for å utnytte midlertidige, brakke arealer til nyttige formål. Med PUNKT har OBOS lagt ned en innsats som nå konkretiseres i mange gode konsepter. Jeg heier på alle som bidrar til at Bærum kommunes langsiktige visjon for Fornebu realiseres:

«Kommunen skal legge til rette for at både næringsliv og forskning velger Fornebu som arena for piloter og innovasjon av bærekraftige løsninger. Fornebu kan dermed etableres som utstillingsvindu for piloter og demonstrasjonsprosjekter innen mobilitet, energi og bygg.»

Innlegget ble publisert i Budstikka 10.07.2021.