Miljøpris 2021 til Erling Svensen

Johan Aakre

Eigersund Venstre sin miljøpris for 2021 er tildelt Erling Svensen. Med fare for at prisen kunne bli utvannet ble den delt ut under havets overflate. Johan Aakre fra Eigersund Venstre overrakte prisen med en begrunnelse som i høyeste grad holder vann.

Svensen får prisen for langvarig innsats for å øke forståelsen for hvor viktig det er å ta vare på naturen og det biologiske mangfoldet i havet og på land. Erling Svensen er en velrennomert og prisbelønnet undervannsfotograf. Han har illustrert mange bøker om dyrelivet i havet. Boken “Dyreliv i havet – norsk marin fauna”, som har kommet i sju utgaver, brukes flittig som oppslagsverk av forskere og ved undervisningsinstitusjoner. Erling Svensen har også medvirket til bøker rettet inn mot barn. Bokutgivelsene har bidratt til økt kunnskap om dyrelivet i havet og betydningen av å ta vare på dette.

Med sin enestående kunnskap om miljøtilstanden og dyrelivet på store deler av norskekysten har Svensen engasjert seg i flere kontroversielle saker. Hans engasjement har påvirket utfallet i favør av natur og dyreliv. Svensen er en ressurs og medspiller for sentrale deler av miljøbevegelsen i Norge.