Historisk: Venstre får 10,7 prosent i skolevalget

Unge Venstre

Venstre fikk 10,7 prosent oppslutning i årets skolevalg. Unge Venstre-leder Sondre Hansmark er stolt over at ungdomspartiet har gjort et historisk godt skolevalg – nå for tredje gang på rad.

– Det er utrolige tall – vårt beste skolevalg noen sinne. Jeg er veldig stolt av alle debattantene våre som har stått på over hele landet, for klima, rusreform og mer frihet i skolen, sier Hansmark.

Jeg er veldig stolt av alle debattantene våre, som har stått på over hele landet, for klima, rusreform og mer frihet i skolen

Sondre Hansmark

Skolevalg har blitt gjennomført samtidig som kommune- og stortingsvalg siden 1989. Tidligere rekordvalg for Unge Venstre er Stortingsvalget 2017, med 7,5 prosent, og kommunevalget 2019 med 10,1 prosent oppslutning.

I år har de altså slått alle rekorder, med sterke 10,7 prosent.

– Bak dette resultatet ligger mye hardt arbeid, men ikke minst en liberal, grønn politikk som ungdom vil ha mer av. Nå skal vi ut og kjempe for Venstre helt til valglokalene stenger, slår Hansmark fast.

Hansmark håper førstegangsvelgerne som stemte Venstre i skolevalget også tar steget og går for Venstre når de kommer inn i stemmelokalet.

For det er vår generasjon som må rydde opp dersom klimakrisa ikke fikses i dag, dersom de voksne sløser med oljepengene eller hvis vi ikke tar godt nok vare på samfunnets mest sårbare

Sondre Hansmark

– Færre unge stemmer ved valg, men den trenden håper jeg vi kan snu i år. For det er vår generasjon som må rydde opp dersom klimakrisa ikke fikses i dag, dersom de voksne sløser med oljepengene eller hvis vi ikke tar godt nok vare på samfunnets mest sårbare. Det er vår frihet og våre muligheter som står på spill, og vi trenger alle de unge Venstre-stemmene vi kan få, avslutter han.