Stor respons på kvinne-etterlysning

Foto: Celina Christoffersen

Hulda Tronstad i Bærum Venstre etterlyste kvinner til styreverv. Hun fikk stor respons.

I forbindelse med 8. mars gikk Hulda Tronstad ut i Budstikka og etterlyste kvinner. Tronstad sitter som Venstres representant i eierutvalget. Dette utvalget har ansvar for alle selskapene der Bærum kommune har eierinteresser. Arbeidet i dette utvalget handler om eierskapsoppfølging og dialogmøter, samt å velge styrerepresentanter.

  • For å kunne velge blant alle de dyktige kvinnene som bor i Bærum, så må vi vite om dem, sier Hulda Tronstad. Hun oppfordret derfor kvinner til å melde seg i kommunens styredatabasen.   Og oppfordringen tidligere i mars ga kjemperespons, og gjorde at hun fikk telefoner, smser og meldinger i Messenger, LinkedIn og på mail fra mange kvinner som meldte seg til tjeneste. 
  • Mange kvinner  i Bærum har mye utdanning og kompetanse fra arbeids- og organisasjonsliv som kan være nyttig for mange styrer, sier Tronstad. Selv har hun lang politisk erfaring og sitter selv i en del styrer i næringslivet. 
  • jeg er glad for alle kvinner som melder seg og vi kan egentlig ikke få mange nok å velge blant. 

Tidligere var det vanlig å bruke kommunestyrerepresentanter og/eller politikerne til disse styrene.den tid er forbi. 

  • Nå leter vi etter god sammensatte styrer med god spredning i kompetanse. Så jeg oppfordrer all kvinner  (og menn) til å registrere seg for å ha enda flere kandidater å velge blant. 

Eksempler på utvalg som Bærum har eierinteresse i er, Arba, Vestfjorden Avløpsselskap og Flytårnet.

Slik går du fram for å melde deg til interesse for styreverv