Kvinner med gründerdrøm bør lytte til Vibekes historie

Bjørn Gunnar Husby, Guri Melby og Vibeke Vestre, Fotor: Haugesund Venstre

Skal vi omstille Norge til en grønn framtid og opprettholde vår konkurransekraft, trenger vi gründerne som vil starte selskaper som kan vokse, skape arbeidsplasser og utvikle samfunnet i en bærekraftig retning.

Bjørn Gunnar Husby fra Haugesund Venstre var tirsdag 7.juni på Stortinget i Oslo og møtte Venstreleder Guri Melby og gründer Vibeke Vestre fra Haugesund, for å diskutere kvinnelige gründere og sirkulærøkonomi.

Like muligheter

Nesten like mange kvinner som menn ønsker å bli gründere, men kun hver tredje gründer er kvinne. Kvinner sliter også i større grad enn menn med å skaffe finansiering til sine gode ideer. Konsekvensene er at vi kan gå glipp av ideer som kunne ført til flere arbeidsplasser.

En rapport fra Unconventional Venture fra 2020 viser at 38 prosent av nyetableringer i Norge er gjort av kvinner. Likevel gikk kun 0,1 prosent av investeringene til disse bedriftene. For Venstre er det viktig at alle har like muligheter, og at suksess er avhengig av talent og innsats, ikke kjønn.

Kvinnelige forbilder

Skal flere kvinner bli gründere og sikre tilgang til mer kapital, trengs det kvinnelige forbilder. Kvinner som viser vei, og som ufarliggjør det å satse på sine egne ideer. Kvinner som viser hvor viktig det er å skape arbeidsplasser til seg selv og andre. Vibeke Vestre er en slik kvinne. Hun kan inspirere kvinner i Haugesund og resten av landet til å tørre å leve ut sin gründerdrøm.

Vestre er fra Haugesund, bosatt i Oslo. Hun har vist at talent og innsats, ikke kjønn, gir suksess. Vestre har utviklet selskapet SKY OF NORWAY og lykkes med å skaffe kapital til fortsatt vekst. Vibeke er blitt kåret til en av de 50 fremste kvinnene i tech-Norge 2022, og er nå i gang med et nytt spennende prosjekt som heter SKYGREEN. Målet er en mer bærekraftig møbelbransje, med gjenbruk av designmøbler. Slik vil Vestre bidra til at vi kutter klimautslippene.

Klart kvinner kan!

Skal vi omstille Norge til en grønn framtid trenger vi gründerne, både kvinner og menn, som tør å satse, og som tør å mislykkes. Vi trenger flere kreative hoder som vil gå på jobb hver dag for en idé de brenner for. Det er disse selskapene vi skal leve av i framtiden. De kvinner som ønsker å satse på sine egne ideer bør lytte til Vibekes historie. Klart kvinner kan!