Utdeling av Trøndelag Venstres miljøpris

Utdeling av Trøndelag Venstres miljøpris

Trøndelag Venstres miljøpris ble i år tildelt Liv og Dag Hauffen for deres livslange innsats innen økologisk og biodynamisk landbruk i Norge. Prisen ble utdelt av Steinkjer Venstres egen stortingsrepresentant Andre N Skjelstad, hjemme på gården til ekteparet Hauffen på Skrattåsen i Steinkjer. Han møtte opp sammen med organisatorisk nestleder i Trøndelag Venstre, Karl M. Buchholdt, og Steinkjer Venstres leder Ragnar Andresen.

Prisen består av et kunstverk malt av kunsteren Astrid M. Sollid og et diplom. Trøndelag Venstre stilig også med bløtekake til utdelingen.

BEGRUNNELSE
Liv og Dag Hauffen får Trøndelag Venstres miljøpris 2022 for sin livslange innsats innen økologisk og biodynamisk landbruk i Norge. Liv og Dag er viden kjent for sin idealistiske livsstil og enkle levesett. De er foregangsmennesker som har drevet med kurs og opplæring innen sitt fag i flere mannsaldre. De er viden kjent for sitt arbeid og er høyt respekterte yrkesutøvere.

De har hele sin yrkeskarriere drevet gården Skrattåsen nær Sunnan i Steinkjer etter økologiske og bærekraftige prinsipper. Liv og Dag Hauffen har derfor i en årrekke hatt utallige ungdommer fra ulike land i verden i kost og losji mot arbeid på gården. Gjennom disse oppholdene har ungdommene blitt opplærte i og fått kunnskaper om økologisk og biodynamisk landbruk. Med sin rause og inkluderende væremåte har de betydd mye for og vært en bærebjelke i livet for mange.

Liv og Dag Hauffen representerer et bærekraftig landbruk på naturens premisser, og et landbruk hvor dyre- og plantevern har overordnet betydning. Idealisme, bærekraft og nøysomhet og langsiktig arbeid er representerer verdier som vi ønsker å framheve. I Skrattåsen ble alt drevet etter naturens egne prinsipper under Liv og Dag sitt regime.

Steinkjer Venstre er stolt over den innsatsen som Steinkjerbygg Liv og Dag Hauffen har lagt ned og fortsatt legger ned. Gratulerer med Trøndelag Venstres miljøpris for 2022.?