Sveinung Rotevatn: Budsjettavtalen gir økt skatt og billigere diesel

Sveinung Rotevatn
Nestleder og finanspolitisk talsperson I Venstre, Sveinung Rotevatn., Foto: KLD (CC)

Finanspolitisk talsperson og nestleder i Venstre, Sveinung Rotevatn, er ikke fornøyd med budsjettet for neste år:

«Vi har en regjering som bare ser bakover, og ikke har noe prosjekt utover å styre. SVs bidrag til prosjektet er å øke skattene og den offentlige pengebruken enda mer. Dette er gal kurs for Norge. I Venstres alternative budsjett gjør vi reelle prioriteringer som tar Norge framover. Vi reduserer den offentlige pengebruken, kutter klimautslipp i tråd med klimamålene, og senker skattebyrden for både folk og bedrifter.

«SV har lykkes med å rette opp noen av regjeringens feilprioriteringer. Jeg vil rose dem for å ha rettet opp noen av kuttene på naturvern, og for at et viktig prosjekt som ny vei og bane mellom Bergen og Voss nå er inne igjen, og en liten økning av studiestøtten.»

«Jeg legger også merke til at Regjeringen og SV inviterer Stortinget til å få på plass mer penger til å støtte Ukraina og internasjonal nødhjelp. Det er bra, men det ligger likevel inne penger i budsjettet nå. Oppsummeringen er at det fortsatt blir billigere diesel, elbiler blir dyrere, og den offentlige pengebruken øker.»