Venstres alternative budsjett for Oslo 2023

Marit Vea og Hallstein Bjercke
Foto: Baard Salvesen

Oslo Venstres bystyregruppe presenterer med dette sitt alternative budsjett for Oslo for 2023.

Vi legger fram et budsjett som er ærlig på våre egne prioriteringer, og som bygger videre på de tidligere alternative budsjettene Venstre har levert. Samtidig legger vi vekt på å vise fram de reelle prioriteringene vi gjør gjennom å foreta realistiske forslag til kutt. Hovedsatsingene i budsjettet er skole og miljø. De største pengene går til å redusere billettprisene og til å øke det økonomiske handlingsrommet i grunnskolen.

Venstre gikk til valg på å gjøre månedskortet billigere, og har foreslått betydelige kutt i billettprisene i hvert eneste alternative budsjett. For 2023 foreslår Venstre å gjøre den pågående kampanjen med lavere månedskortpris til en permanent reduksjon i billettprisen.

I dette alternative budsjettet foreslår Venstre å styrke grunnskolen med 100 millioner kroner sammenlignet med byrådets budsjett. Osloskolen er i dag underfinansiert og har svært begrensede muligheter til å gjennomføre egne satsinger fordi midlene stort sett er bundet opp i faste utgifter. Venstre vil gi skolene mer frihet til å gjøre egne prioriteringer, og det innebærer også behov for mer penger.

I budsjettet har Venstre vært opptatt av å vise et grønnere, smartere og mer liberalt Oslo med satsinger på grønn transport, et styrket budsjett for de som trenger det mest og et bedre budsjett for skole og utdanning.

Se budsjettet

Se endringene