Uttalelse: -Vi må tenke nytt om helsetjenester i Kristiansund

Foto: Dreamstime.com

Vi blir flere eldre og færre yrkesaktive per pensjonist i årene fremover. Det setter helsetjenesten under press og vår evne til å tenke nytt blir utfordret.
Kristiansund Venstre vil beholde og utvikle kompetansearbeidsplasser i DMS Kristiansund for å møte denne utfordringen.

DMS Kristiansund, i samarbeid med Campus, har nå en unik mulighet til å styrke hverandre i utdanningstilbud, forskning og nye tjenestetilbud for pasientene.
Den offentlige helsetjenesten er og skal være selve bærebjelken i velferdssamfunnet vårt. Kristiansund kommune og Helse Møre og Romsdal har hver for seg vedtatt tilbud som blir å finne i DMS.

Samhandlingsperspektivet og helse som næring er så langt lite utforsket og Kristiansund Venstre mener en ved å se nærmere på dette sammen med Campus og Helseinnovasjonssenteret kan bidra til gode synergier som kommer pasientene til gode.
Kristiansund Venstre vil jobbe for:

•Etablering av dagtilbud med fokus på kvinnehelse, svangerskap og barsel i DMS
•Opprettelse av tverrfaglig samarbeid mellom fastlege, ortoped, kiropraktor, naprapat, fysioterapeuter og ergoterapeuter for helhetlig utredning og behandling av muskel og skjelettlidelser, noe som utgjør 30% av legemeldt sykefravær i Norge.
•Utforsking av mulighetsrommet for etablering av privat spesialistlegesenter og samarbeid offentlig/privat for å utnytte ledig operasjonsstuekapasitet ved SNR Kristiansund.
•Etablering av videreutdanning innen avansert klinisk sykepleie i tillegg til allerede vedtatt sykepleieutdanning ved Campus.
•Satsing på forskning/kliniske studier for sykepleier og leger ved Campus Kristiansund
•Etablering av parkeringsområde og gratis parkeringsordning for pendlere som reiser kollektivt mellom akuttsykehuset på Hjelset og DMS Kristiansund .

Uttalelse vedtatt på årsmøtet i Kristiansund Venstre, 7. februar 2023

Uttalelsen først publisert på tk.no 13.02.23