Opera, sang og engasjement på fylkesårsmøtet 2023 i Kristiansund

Foto: Alfred Bjørlo

Stort engasjement fra delegatene på fylkesårsmøtet til Møre og Romsdal Venstre som ble avholdt i Kristiansund sist helg. Fylkesvalgprogram 2024-2027 ble vedtatt, og strategi diskutert for valgkampen foran kommune- og fylkestingsvalget til høsten. Stortingsrepresentant Alfred Bjørlo gjestet årsmøtet. Operasang satte an tonen.

Alfred Bjørlo fikk levert viktige budskap om politikk som opptar Møre og Romsdal Venstre. Alfred har reist mye rundt i fylket vårt allerede, og har planene klar for nye besøk. Gjester på årsmøtet var i tillegg til Bjørlo, sentralstyremedlem Solveig Schytz og kommunikasjonsrådgiverne Idun Helle (Stortingsgruppa) og Ole Bruseth (VHO)

Fylkesvalgprogram vedtatt
Vår topptrio på lista til fylkestingsvalget Pål Farstad, Lena Landsverk Sande og Frank Stenløs, står klare for å kjempe fram sakene som årsmøtet vedtok. Venstre vil være pådriver for politikk som peker fremover, gir frihet og samtidig sikrer at ingen faller utenom. Selv om samferdsel og utdanning tar største del av kaka til fylkeskommunen, så vil Venstre også være et talerør for kultur og folkehelse.

Opera satte tonen for møtet
Åpning av årsmøtet 2023 ble gjort med sang som seg høver en operaby, med sangeren Ole Andreas Silseth og pianist Hedda Hansen Berg. Fylkesleder Ragnhild Helseth ønsket velkommen og presenterte store prosjekt som er under bygging i vertsbyen med Campus Kristiansund, Normoria kulturhus, Atlanten friidrettsstadion, og ikke å forglemme den mest suksessrike kollektivsatsinga i fylket, nemlig Sundbåten i Kristiansund.

Stor oppslutning om fylkesårsmøtet
Deltagelsen på fylkesårsmøtet var svært god, både i antall og i engasjement i debatter. Vi var nærmere 60 personer tilstede med delegater, observatører og gjester.

Krever innovative og smartere kollektivløsninger
Pressemeldingen som gikk ut søndag kveld viste til en viktig sak fra fylkesprogrammet, nemlig satsing på innovative og smarte kollektivløsninger.

Fra vedtatt valgprogram:
Møre og Romsdal Venstre mener at fylkeskommunen må være en pådriver for innovasjon og utvikling av bedre løsninger for kollektivtransport for å sikre mere sømløse og smartere løsninger. Særlig for unge og eldre må kollektivtrafikken imøtekomme behovene som gjelder i dag og fremover.

Pressemelding etter fylkesårsmøtet 2023 nn

Pressemelding etter fylkesårsmøte 2023 bm

Fylkesårsmøtet vedtok tre politiske uttalelser:
• Ny opplæringslov må sikre digital likeverd
• Ekspertutvalg på ville veier
• Meir av alt – på lag med framtida i energipolitikken

Se egne oppslag på nettsida

presseoppslag:
Venstre krever innovative og smartere kollektivløsninger, tk.no 06.03.23

Krever innovative og smartere kollektivløsninger , Ksu.no 06.03.23