14 fylker klare med stortingskandidater

Etter helgen har 14 av 19 fylker valgt sine toppkandidater til valget neste år. Overraskelsen står Agder-fylkene for. De valgte like lister for begge fylker, med Grimstad-ordfører Hans Antonsen og Kristin Øygarden fra Kristiansand på toppen av listene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Oppdatert 03.11.2012: Terje Breivik, nestleder i Venstre, ble lørdag nominert som Venstres 1. kandidat i Hordaland foran neste års Stortingsvalg. Med seg på toppen av listen får han Åsta Årøen og Mathias Fischer. Møre og Romsdal Venstre nominerte også sine kandidater denne helgen. Der toppes listen av Pål Farstad og Britt Giske Andersen.

Hans Antonsen og Kristin Øygarden topper Agder-listene.

Hans Antonsen og Kristin Øygarden topper Agder-listene.
Foto: Faksimile Fædrelandsvennen

Tosifret målsetting i Agder
– Etter det vi forstår er det første gang et av partiene på Stortinget stiller samme liste i flere fylker. Vi er stolte over at Venstre er først, og at det skjer i Agder, sier nominasjonskomiteens leder Helene Falch Fladmark.

Les: Dette er Venstres stortingskandidater i 2013

Hans Antonsen er ny som stortingskandidat, men har lang fartstid i norsk politikk og samfunnsliv. Han er i sin andre periode som ordfører i Grimstad, der Venstre i fjor høst gjorde et rekordvalg med 20 prosents oppslutning. Kristin Øygarden er selvstendig næringsdrivende innen litteratur, film og musikk og student ved UiA. I tillegg til å ha et bankende hjerte for byen Kristiansand og kulturlivet der.

– Valgresultatene i Grimstad har vist mulighetene for et Venstre som åpner seg og har appell til brede lag av befolkningen. Jeg tror det er mulig å oppnå tosifret oppslutning for Venstre i begge Agderfylkene. Selv er jeg glad for, og motivert av, tilliten som lokallagene og nominasjonsmøtet har vist oss, sier Hans Antonsen.

Les: Antonsen og Øygarden toppkandidater på like Agder-lister

 Eddy Robertsen (midten) fra Horten topper Vestfold Venstres liste til stortingsvalget neste år.

Eddy Robertsen (midten) fra Horten topper Vestfold Venstres liste til stortingsvalget neste år.
Foto: Kåre Pettersen

Kandidater også i Vestfold og Nord-Trøndelag
Eddy Robertsen fra Horten ble lørdag valgt som Vestfold Venstres førstekandidat ved stortingsvalget i 2013. Med seg på toppen av listen får han Helene Eriksen fra Andebu (nr. 2) og Per Martin Berg fra Sande (nr. 3).

I Nord-Trøndelag ble Andre N. Skjelstad toppkandidat, og på de neste plassene plassene følger Iren Opdahl fra Steinkjer og Reidar Lindseth fra Flatanger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**