Venstre forsvarer karakterfri barneskole

Ifølge avisen DN er det bare Frp og Høyre som går inn for karakterer i barneskolen. — Vi har ingen tro på at dette gir positivt læringsutbytte. Det vil også gi mer rapportering og byråkratisering og ta lærernes oppmerksomhet bort fra deres viktigste oppgaver, sier Venstres Guri Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 – Vi har ingen tro på at karakterer i barneskolen gir positivt læringsutbytte, sier Melby.

– Vi har ingen tro på at karakterer i barneskolen gir positivt læringsutbytte, sier Melby.

Skole, utdanning, skrive

Foto: Microsoft

I følge Dagens Næringsliv er Høyre er ferdigtenkt i spørsmålet om hvordan det skal innføres tallkarakterer i barneskolen. Får Høyre det som partiet vil, skal alle kommuner innføre karaktersetting fra 5. klasse — og det skal ikke være lokal eller kommunal frivillighet.

Symbolpolitikk
– Vi vil kjempe hardt mot dette. Elever får maksimalt utbytte av skolen når de vurderes ut fra de forutsetningene de har, og får hyppige tilbakemeldinger fra læreren. Forskning dokumenterer også dette.

– Får Venstre styre Kunnskapsdepartementet, vil vi prioritere læringseffekt, ikke Høyres symbolpolitikk. Forslaget om karakterer i skolen illustrerer også tydelig forskjellen på en blågrønn og en mørkeblå regjering, sier Melby.

Støtte fra Utdanningsforbundet
Hun får støtte av KrF-leder Knut Arild Hareide. Også Utdanningsforbundet gir forslaget stryk.

– Jeg hadde ønsket at Høyre hadde lest seg opp på kunnskap og forskning om evaluering og karakterer. Den viser at elever i denne alderen først og fremst lærer ut i fra indre motivasjon. Det viktige da er hyppige tilbakemeldinger om hva de trenger å gjøre fremover for å lære mer, sier nestleder Steffen Handal i Utdanningsforbundet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**