Ingen ny fiskebrygge i år

I Driftsutvalget 2. juni stilte Gunn-Torill Homme Mathisen (V) spørsmål om framdrift for bygging av ny fiskebrygge i Filtvet. Svaret viser at ting tar tid og at det ikke blir ny fiskebrygge i år.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Ny brygge til neste år?

Ny brygge til neste år?
Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Les det begrunnede spørsmålet her

Oppsummering av svaret:
Det har vært to befaringer av Filtvet kommunale fiskerihavn (fiskebrygga). Med på disse har vært representanter fra Indre Oslofjord Fiskerlag (IOF), Hurum kommune, Kystverket, Drammen interkommunale havnedistrikt, Fiskeridirektoratet og Filtvet havnestyre. Det var enighet mellom partene at ny brygge må på plass.

En av grunnene til at ting har tatt tid er at arkitekten som IOF har engasjert har vært langtidssykemeldt (fra januar til april), men tegningene er nå ferdige. Det er sendt inn byggemelding til Kultur Plan og Bygg. Denne krever en dispensasjonssøknad som IOF skal utarbeide. Statstilskottet på kr 810 000,- vil dekke 50% av utgiftene ved bygging av ny brygge / fiskerihavn. Den andre halvparten er kommunen sin andel i bryggeprosjektet og denne skal i sin helhet betales av IOF.

I følge Kystverket må statstilskuddet benyttes innen to år.

Når det gjelder småbåthavna i Filtvet jobber Filtvet havnestyre med planer om å utbedre småbåthavna som ligger i tilknytning til Filtvet kommunale fiskerihavn. Havnestyret vil innkalle til et allmøte om utbedring av havna før sommeren.

Gunn-Torill Homme Mathisen

Gunn-Torill Homme Mathisen
Foto: Hurum Venstre

I en kommentar sier Gunn-Torill Homme Mathisen at hun er skuffet over at ikke Filtvet kommunale fiskerihavn blir rehabilitert i inneværende år. Hun regner for øvrig med at planene for småbåthavna samkjøres med fiskerihavna.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**