Kritisk til reguleringen

Hurum kommune har regulert Folkestad gård til boligformål. Naboene mener det har blitt begått feil, og det er vanskelig å få svar på når omreguleringen egentlig skjedde. Mari Myhrene og Finn Dale Iversen i Hurum Venstre mener også det er skjedd en feil.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Regulering av jordene rundt Folkestad gård på Kana til boligformål satte sinnene i kok i nabolaget. Etter et allmøte i september i fjor sendte Folkestad Vel inn en høringsuttalelse der de satte spørsmålstegn ved om planen er gyldig.

De mener blant annet at det må ha skjedd feil i forbindelse med inntegning på kartene, og at kartene er for dårlige til å være nøyaktige. Selv om høringsfristen for lengst er ute har ikke naboene rundt Folkestad og Kana gitt opp kampen om å stoppe boligbygging i det aktuelle området.

Mari Myhrene er ikke fornøyd med svarene hun får fra Hurum kommune.

Mari Myhrene er ikke fornøyd med svarene hun får fra Hurum kommune.
Foto: Jane L.

– Kartene er mangelfulle og er laget i for liten målestokk slik at detaljer blir borte. Det er umulig både for politikere og andre å oppdage feil, sier Mari Myhrene i Hurum Venstre. Hun tror ikke det har skjedd en bevisst endring, men at feil kan ha oppstått ved unøyaktighet.

Les hele oppslaget i Røyken og Hurums Avis

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**