Storsand på sakskartet

Forslag til reguleringsplan for Storsand bolig- og golfområde, Havnemyra og Grønsand skal til politisk behandling i Plan- og utviklingsutvalget 2. mars. Ved oppstarten av møtet, kl. 17, vil Estatia legge fram sitt nyeste forslag til reguleringsplan for Storsand. Møtet er åpent for alle og spesielt interesserte oppfordres til å møte opp. Ordføreren har bedt Estatia om særskilt å redegjøre for sin økonomiske situasjon.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

 Marianne Arctander (V) syns 900 nye boliger på Storsand er mye.

Marianne Arctander (V) syns 900 nye boliger på Storsand er mye.
Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

I kommunestyremøtet 16. februar ble Storsand debattert.

Venstres gruppeleder Marianne Arctander tok da opp at når det gjelder Storsand, så handler Hurum stikk i strid med Vestregionens anbefalinger. Vestregionen ønsker at samarbeidskommunene skal satse på videreutvikling av sine eksisterende tettsteder. Storsand er ikke et slikt etablert tettsted.

Venstre mener at når det planlegges nye 900 boliger på Storsand, så er dette for mye og tomtene blir for små.

Arctander er også bekymret for om Estatia har økonomi til å lande dette store prosjektet.
– På grunn av vedtatte rekkefølgebestemmelser hindrer prosjektet dessuten øvrig utlegging av boligfelter i Sætreområdet, sier hun.

 Storsand skal bygges ut dersom Estatia har økonomisk ryggrad til det.

Storsand skal bygges ut dersom Estatia har økonomisk ryggrad til det.
Foto: Microsoft

I det offentlige ettersyn som følger fremleggelsen av Estatias reguleringsplanforslag den 2.mars, vil det mellom annet være muligheter til å ytre seg om tetthetsgraden av boligbygging og utnyttelsesgraden av tomtene.

Venstre anbefaler at Hurums innbyggere setter seg grundig inn i planforslaget som kommer fra Estatia og så sier sin mening gjennom en høringsuttalelse til kommunen.

Du kan lese reguleringsplanforslaget til Estatia på kommunen sin hjemmeside her. Last ned innkallingen og sakspapirene til møtet 2. mars og du finner planforslaget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**