Inngikk budsjettforlik med AP

I kommunestyremøtet 14. desember ble kommunen sitt budsjett for 2011 vedtatt. Etter flere gruppemøter ble det klart at Venstre, AP, SV og SP sto sammen om et fellesforslag til budsjett. Krf valgte overraskende å trekke seg fra budsjettsamarbeidet da det kom til votering. Men det hadde ingen betydning siden flertallet var klart og stemmetallene ble 14 mot 11.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Venstres gruppe - her på stand på verdens miljødag.

Venstres gruppe – her på stand på verdens miljødag.
Foto: Hurum Venstre

– Venstre sonderte først mulighetene for et budsjettsamarbeid med H og Frp, men det viste seg ganske snart at dette var umulig. Mange av forslagene i det blå-blå budsjettforslaget var ikke forenelig med Venstres politikk og gikk på tvers av vårt alternative budsjett, forteller venstreleder Gunn-Torill Homme Mathisen.

– Venstre valgte derfor å henvende seg til Ap som gjerne ville forhandle. Et nytt gruppemøte resulterte i at alle punktene i Venstres alternative budsjett ble innlemmet i Aps budsjettforslag. For å si det slik: Det var et særdeles godt forhandlingsklima, sier hun.

Venstres gruppe, Marianne Arctander, Geir Stave og Gunn-Torill Homme Mathisen, var strålende fornøyd etter møtet.

– Venstre som parti befinner seg i sentrum og kan samarbeide både med høyre- og venstresiden, alt etter hvor vi får mest gjennomslag for vår politikk, sier Geir Stave. Nå var det uten tvil gjennom å samarbeide med Ap, SV og Sp.

– Vi fikk reddet barnehagen i Holmsbu, vi fikk styrket virksomhet for demens slik at de ikke må stenge to plasser, styrket bemanningen ved Klokkarstua helsetun, fikk på plass en 50% helsesøsterstilling slik at Familiens hus kan starte opp i 2011, det blir ingen økning i semesteravgiften til Kulturskolen, Holmsbu Billedgalleri får ekstra midler til å reparere to tak på stuene og Frisklivsentralen består, ramser gruppeleder Marianne Arctander opp. I tillegg kommer alle verbalforslagene (som ikke involverer flytting av penger) som ble vedtatt.

Om Venstre ble budsjettvinneren? – Ja, det føles i alle fall slik, smiler de tre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**