Fattigdommen øker dramatisk i Hurum

I fjor mottok 142 barn fordelt over 77 familier sosialhjelp i Hurum, noe som er over en tredobling på fem år. Tallene bekymrer Gunn-Torill Homme Mathisen (V), og hun ser det som nødvendig at kommunen tar grep for å snu utviklingen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Venstres førstekandidat i Hurum setter barnefattigdom på agendaen.

Venstres førstekandidat i Hurum setter barnefattigdom på agendaen.
Foto: Finn Dale Iversen

Lederen for Hurum Venstre kontaktet før påske NAV lokalt etter at media i det siste har satt søkelys på barnefattigdom i Norge.

– Det er som oftest de som skriker høyest som blir hørt og får hjelp. Men familier med svak økonomi er en gruppe mennesker som ikke roper høyt, kanskje fordi det å være fattig er tabubelagt. Man tenker at Norge er et rikt land og at vi alle har det bra. Men det er faktisk mange som sliter med å få pengene til å strekke til, sier Homme Mathisen.

Les hele oppslaget i Røyken og Hurums Avis.

Dette er spørsmålet hun har sendt til administrasjonen:

Barnefattigdom i Hurum
Spørsmål til møtet i Driftsutvalget 24. mai:

Etter oppslag i media har undertegnede tatt kontakt med NAV for å få tall på barnefattigdom i Hurum. Denne problemstillingen kan belyses gjennom tall på familier med barn som mottar sosialhjelp.

Tallenes tale er dyster. Det har vært en dramatisk økning siste fem år i tallet familier som har mottatt sosialhjelp i Hurum. I 2005 var det 23 familier med til sammen 43 barn. Tallene er mer enn tredoblet fram til 2010 da det var hele 77 familier med i alt 142 barn som mottok sosialhjelp. Dette er svært bekymringsfullt.

Jeg vil gjerne ha bakgrunnsinformasjon for tallene. For eksempel hvor mange som kun har fått hjelp ved et engangstilfelle og hvor mange som er helt avhengig av sosialhjelp for å klare seg i hverdagen. Har de voksne i familiene problemer med rus eller psykisk sykdom? Hvilke stønader får familiene? Hvordan er boligsituasjon for disse familiene? Har vi nok boliger eller er det ventelister? Hvilken hjelp får familiene for å komme seg ut av de økonomiske problemene? Hvordan fungerer kvalifiserings-programmet i kommunen vår? Andre relevante opplysninger?

Gunn-Torill Homme Mathisen
Hurum Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**