Ønsker seg mer autovern

Varaordfører i Hurum, Gunn-Torill Homme Mathisen (V), mener mange frykter utforkjøring på Fv. 281- Storsandveien. Nå ber hun Statens vegvesen sette opp mer autovern på strekningen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Varaordfører Gunn-Yorill Homme Mathisen (V) er bekymret for sikkerheten på fv. 281, Storsandveien.

Varaordfører Gunn-Yorill Homme Mathisen (V) er bekymret for sikkerheten på fv. 281, Storsandveien.
Foto: Finn Dale Iversen

Onsdag 2. januar kjørte en bil ut av veien på Storsandsletta langs Fv. 281. Det er ikke kjent hva som er årsaken til utforkjøringen, men bilen havnet like ved sjøkanten etter å ha rullet rundt nedover en bratt skråning. Hendelsen har fått flere til å reagere på sikkerheten og en av dem er varaordføreren i Hurum.

— Mannen min kjørte forbi stedet ikke så lenge etter at det hadde skjedd. Det var en bussjåfør som hadde stoppet først, og det at han sitter høyere enn en vanlig bilist, kan ha vært utslagsgivende for at mannen fikk så rask hjelp, sier Homme Mathisen som frykter at resultatet kunne ha blitt en katastrofe om ikke bilisten hadde blitt oppdaget av bussjåføren.

Problem med is

Når ber hun Statens vegvesen (SVV) om å gå igjennom veistrekningen og oppgraderer med autovern der det er behov. Bakgrunnen er de to siste ulykkene, men også at flere og flere sier de er bekymret for å kjøre på glatte veier langs sjøen.

— Det er allerede autovern flere steder, men ikke der behovet er størst. Jeg frykter at vi får en ny ulykke hvis ikke Statens vegvesen gjør noe med denne strekningen, sier Homme Mathisen.

Ifølge henne er det også problemer med isete veier. Hun er glad for at Statens vegvesen har oppgradert med ny asfalt, men håper at det også gjøres noe med vannet som renner fra fjellet.

— Jeg tror mange føler seg utrygge når de kjører på glatte og isete veier. Det har vært en ustabil vinter hvor det har vært mye glatt bilføre. Man skal selvfølgelig kjøre etter forholdene, men man kan komme utfor situasjoner som ikke er selvforskyldt, sier Homme Mathisen.

Les hele oppslaget i Røyken og Hurums Avis

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**