Styrets årsberetning 2007

Stor aktivitet i Røyken Venstre i valgåret 2007. Her finner du årsberetningen:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Styrets årsberetning 2007

Styrets medlemmer:
Leder Mary Sandal Johansen, nestleder og studieleder Marit Kolbræk, sekretær Lasse Thue, kasserer Arne Vadseth, styremedlem Jan Krokedal. Varastyremedlem Tore Hogstad og Daniela Torsvik.

Valgkomite:
Arne Vadseth, Marit Kolbræk og Mary Sandal Johansen.

Revisor:
Bjørn Buen

Miljøprisutvalget 2006:
Lasse Thue, Daniela Torsvik og Anne-Sofie Hjelmeland.

Styremøter:
Det har vært holdt 14 ordinære styremøter.
Videre har det vært holdt ekstra arbeidsmøter i forbindelse med valgkampen, miljøprisutdeling 2007, åpne møter og studiearbeid.

Samarbeidsmøter med Hurum Venstre 2007:
Det har vært holdt to felles møter mellom de to lokallaga:
Medlemsmøte:
31. mai: Bli kjent møte — felles valgkampstrategi
Åpent møte.
Frydenlund skole 13. august Odd Einar Dørum om temaet: “En skole for kunnskap og like muligheter”

Åpne møter/Folkemøter:
I tillegg til samarbeidsmøtet med Hurum (over) har Røyken Venstre arrangert to folkemøter:
* 4. september "Vi ønsker å sette fokus på rettigheter/muligheter i familiepolitikken for
grundere/studenter" Gjesteforelesere: Torill Skogsholm, Hilde Thorud og Nina Johnsen
* 21. oktober: – Øystein Dahle “Fremtiden, – en utfordring for oss alle”
– på samme møte: Utdeling av Røyken Venstres Miljøpris 2007.

Medlemsmøter:
Røyken Venstre har arrangert 5 medlemsmøter,(et i samarbeid med Hurum) Det er valg og valgprosessen som har vært hovedsak på disse møtene.

Studieringer:
Møtene over er også del av Røyken Venstres tre studieringer i 2007:
1. Programarbeid Røyken Venstre 2007 — 2011
2. Klima og miljøarbeid
3. Skole og skolepolitikk
Lokallaget hadde i handlingsplanen for 2007 som mål
"Gjennomføre en studiering i 2007med tema: Kommunesammenslutning og Røykens framtidige regionale tilknytning" Laget maktet ikke å fullføre denne ringen.

Gruppemøter:
Som forberedelse til møter i de ulike politiske møtestedene som kommunestyret, formannskap m.m. har gruppemøtene vært svært viktige for Røyken Venstre. Uttalelser og notater fra medlemmene vedr aktuelle politiske saker har blitt behandlet her. Videre har dette også vært fora for vurdering av Røyken Venstres ståsted i ulike politiske dag-til-dag saker. Gruppemøtene er på mandager, er åpne og blir ledet av kommunestyrerepresentant Lasse Narjord Thue.

Direkte påfølgende etter Venstres gruppemøter arrangeres det felles gruppemøte for samarbeidspartiene. Dette har vært, og er, en viktig møteplass for å fremme Venstres politikk ovenfor flertallspartiene. I 2007 har Venstre vært godt representert, og mange medlemmer har deltatt i disse fellesmøtene. Etter valget (Fra oktober mnd) har Røyken Venstre vært rep.ved gruppeleder i nevnte møter.

Åpenhet
Alle møter blir annonsert på hjemsiden vår under meldinger. Møtene er alle åpne.

Valg 2007:

Det beste valget for Røyken Venstre siden 1919!
Lasse Narjord Thue og Marit Kolbræk skal representere Venstre i Røyken Kommunestyre 2007-2011.
Vara: 1.Daniela Torsvik 2. Tore Hogstad 3. Mona Haug 4. Christer Enersen 5. Arne Vadseth
Valgresultatet i Røyken gav Venstre en oppslutning på 6,1 % og to mandater for Venstre i kommunestyret.
Valgteknisk og budsjettmessig samarbeid: Røyken Venstre sa ja til valgteknisk og budsjettmessig avtale mellom Røyken Høyre, Røyken Fremskrittsparti, Røyken Kristelig Folkeparti og Røyken Venstre.
Venstre og Kristelig Folkeparti fikk to av de 11 medlemmene i formannskapet.
Venstre har nestleder i Oppvekstutvalget og Kulturutvalget. Venstre er også med i kontrollutvalget og i personalutvalget.
Som i siste periode var avtalen at egne og felles gruppemøter skulle være viktige i den politiske prosessen.

Kommunestyret og politiske utvalg 2007-2011:

Kommunestyret:
Lasse Narjord Thue og Marit Kolbræk
Vara: 1. Daniela Torsvik 2. Tore Hogstad 3. Mona Haug 4. Christer Enersen 5. Arne Vadseth
Formannskap:
Lasse Narjord Thue. Vara: Marit Kolbræk
Kontrollutvalget:
Tore Hogstad. Vara: Rebekka Borsch
Personalutvalget:
Vara: Lasse Thue
Valgkomiteen:
Lasse Thue. Vara: Marit Kolbræk
Oppvekstutvalget:
Lasse Thue. Vara: 1.Daniela Torsvik 2. Mona Haug 3. Christer Enersen 2. Mona Haug
Kulturutvalget:
Marit Kolbræk. Vara: 1. Tore Hogstad 2. Daniela Torsvik 3. Arne Vadseth

Politisk hovedsaker i 2007:

*Klima- og miljøarbeid Røyken Venstre har arbeidet for at Røyken skal bli en klimakommune. — få på plass en lokal klimaplan for Røyken – ansette en egen miljøkonsulent i kommunen – informasjon om miljøsituasjonen i kommunen skal være tilgjengelig på nett; no – redusere Røykens lokale utslipp i tråd med målsettingene i Kyotoavtalen innen 2011, med 50 % innen 2030
På årsmøtet 250107 ble det vedtatt to uttalelser: Røyken Venstre vil ha en stilling for miljøkonsulent, evt. i samarbeid med nabokommunene. Den andre uttalelsen omhandler miljøinformasjonsloven og Miljøstatus på nett. (Uttalelsene finner du i sin helhet under meny på hjemsiden under Viktige dokumenter) Laget har i 2007 arbeidet for å realisere disse forslagene og de er med i Røyken Venstres program. Forslagene er tatt med til vurdering i "Handlingsplan for Røyken" som ble vedtatt på budsjettmøtet 18. desember 2007.
PÅ landsmøtet i Bergen 13-15 april lanserte Venstre en egen klimakampanje. "Fremtiden kan bli en ren fornøyelse"
Avslutningen av landsmøtet markerte starten på miljøkampanjen og Røyken Venstre har videreført kampanjen og har fått gode oppslag på dette m.a. sammen med Hurum Venstre. Laget fikk utarbeidet egne løpesedler "Hvis vi handler nå" og hadde utdelinger på Slemmestad dagene og Verdens Miljødag.
14.juni 2007 fremmet Venstres Lasse Thue følgende interpellasjon i Røyken kommunestyre: “Vi må ta lokalt klimaansvar” I interpellasjonen kom Thue med forslag om det utarbeides en lokal klimaplan for Røyken kommune. (Venstres interpellasjon og svaret fra ordføreren finner du på hjemsidens nyhetsarkiv.)
Kommunestyrerep. Marit Kolbræk sammen med leder gjorde i desember en undersøkelse i lokalmiljøet på bruk av plastposer:" Plastposer og miljø – vi henter noen synspunkter fra dagligvarehandelen i Røyken" God pressedekning, tiltak iverksatt. Undersøkelsen vi bli fulgt opp.

*Slemmestad
Å bruke kommunens ressurser og aktiviteter som en brekkstang for en ny utvikling i Slemmestad sentrum har vært et viktig innsatsområde for Venstre 2006 og 2007. Gjennom ulike vedtak og prosesser er Kulturskolen flyttet til sentrale lokaler (gamle Puls og "Hotell Norge), Kulturhuset Sekkefabrikken A/S har fått kommunal støtte til nødvendig istandsetting av lokalene, ungdomsklubben flyttes opp til nye lokaler i Wolf-gården (gamle Slemmestad barneskole) og det er vedtatt at Bøbekken skal åpnes.

Når det gjelder åpning av Bøbekken er dette en idé fremmet av Venstre, og en lang prosess med historie tilbake til forrige kommunestyreperiode.
Lasse Thue er sammen med Rune Kjølstad (H) og Birger Blomkvist (Ap) en formannskapsoppnevnt styringsgruppe for "Slemmestad-prosjektet". Høsten 2006 ble en prosjektskisse initiert av styringsgruppen vedtatt i planutvalget som grunnlag for videre arbeid med åpning av Bøbekken. Med alle forhold inkludert i skissen har dette en total kostnadsramme på ca 30 millioner. I økonomiplanen 2007-2010 ble det vedtatt satt av 20 millioner til prosjektet, fordelt på 2007 og 2008. I Økonomiplan 2008-2011 "Endringer i investeringsbudsjettet" er denne saken utsatt i to år (2010)
Nilsemarka fyllplass Venstrefolk på tur ble oppmerksom på ulovlig virksomhet på fyllplassen. Med fotodokumentasjon, kontakt med den politisk og administrative ledelsen i Røyken samt oppslag på hjemsiden ble det også en nyhetssak for lokalavisen, med politiske følger. (Les oppslag hjemside)

*Natur- og friluftsområde Høgåsen I 2006 sa Røyken Venstre nei til nytt steinbrudd på Høgåsen. Marit Kolbræk engasjerte seg den gang og fulgte opp LNF_området i 2007. Sammen med leder for Røyken Venstre har hun hatt møter med vel-forening og brukt avisen aktivt i saken.

* Interpellasjoner:
– Interpellasjon om støy fra Norcems virksomhet i Slemmestad Er støyen fra Norcems virksomhet i strid med bestemmelsene i reguleringsplanen fra 1991? Har kommunen vurdert klagen fra boligsameiet med bestemmelsene i kommunehelseloven? Dette var noen av spørsmålene fra interpellasjonen som varaordfører Lasse Thue (V) tok opp i kommunestyret 19.04.07. Les hele interpellasjonen og rådmannens Bjørn Orhagens svar på hjemsiden. Saken har vært opp i også det nye kommunestyret og følges opp fra kommunens side.
– Interpellasjon om lokal klimaplan Røyken kommunestyre 14.juni 2007: I interpellasjon “Vi må ta lokalt klimaansvar” ba Venstres representant Lasse Thue om det utarbeides en lokal klimaplan (Se over)

*Trafikksikkerhet. I valgkampen hadde Røyken Venstre en sykkelaksjon torsdag 23.08.07, aksjonsleder var Daniela Torsvik. God pressedekning. Sammen med Arne Vadseth er hun nå med i en tverrpolitisk aksjon for å følge opp utbygging av gang- og sykkelveiene i kommunen. Torsvik har også kommet med innspill og fått gjennomført tiltak i forhold til å sikre barnas skolevei; Røyken Trafikksikkerhetsplan.

*Kollektivtilbudet Røykens varaordfører Lasse Thue (V) hadde utspill på Østlandssendingen.

Andre aktiviteter 2007:

*Oppfølging av Røyken Venstres Handlingsplan 2007
Røyken Venstre har fulgt opp handlingsplanen, unntak p. 4 studiering, der styret har prioritert andre tema enn det årsmøtet foreslo.(se over)

*Miljøprisen i Røyken 2007:
For 6. år på rad delte Røyken Venstre ut prisen. Det var tre verdige kandidater som det var forslag på: Nærsnes Barneskole for at de vil ta vare på naturen og for at de kommer med forslag til løsninger (Ellefstranda), biolog Lise Borkhaug for å sette søkelyset på fredede dyreart; paddene på Åros og Slemmestad Barneskole for "bidrag til et ryddig nærmiljø ved gjennomføring av "Ruskendagen" Dagen er blitt en glad og god tradisjon ved skolen". Styret vedtok enstemmig miljøkomiteens innstilling og på åpent møte 21. november ble Miljøprisen 2007 delt ut til Slemmestad Barneskole.

*Kontakt med medlemmer og sympatisører
Hjemmeside www.venstre.no/royken
I tråd med handlingsplanen har vi satsa på hjemsiden vår. Styret har ansvar for å videreutvikle og reklamere for hjemsiden. Redaktør har vært leder Mary Sandal Johansen.
I tillegg til e-post har leder har også sendt informasjonsbrev til medlemmene og listekandidater med vanlig post.

*Interkommunalt samarbeid.
Røyken Venstre har hatt samarbeid med Hurum Venstre — som eksempel kan nevnes at det har vært et felles medlemsmøte, et åpent møte om skole. (se over) Røyken og Hurum Venstre har også hatt flere felles utspill som har fått god pressedekning både før og etter valget, Aktuelle tema:
-Røyken og Hurum Venstre vil samarbeide om miljøkampanjen "Fremtiden kan bli en ren fornøyelse — dersom vi handler nå,
-Røyken og Hurum Venstre åpen for å debattere kommunesammenslåing,
– Røyken og Hurum: Turistkontor på rasteplassene ved riksvei 23.

*Landsmøtet i Bergen 13-15 april
Leder Mary Sandal Johansen var en av delegatene fra Buskerud.

*Buskerud Venstre:
Mary Sandal Johansen har vært medlem av fylkesstyret
Tore Hogstad har vært vara til AU

Mary Sandal Johansen
leder

Utskriftsvennlig | Arkiv

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**