Mistillitsforslag mot byrådet

Gruppeleder for Venstre i bystyret, Julie Andersland, mener byrådet ikke har gjort nok for å stoppe skoleforfallet i Bergen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Andersland3

Foto: Mathias Fischer

— Forfallet vi har sett i bergenskolene er den største politiske skandalen vi har hatt i byen på mange år, sier gruppeleder Andersland, til NRK.no.

Hun mener byrådet har vist manglende evne eller vilje til å prioritere sunne og trygge skolebygg for bergenselevene.

— Og det har toppet seg med at byrådet, etter at situasjonen ble klarlagt i høringen i mars, ikke har klart å gjennomføre nødvendige strakstiltak på en tilfredsstillende måte, sier Andersland, og utdyper:

— Da tenker jeg på at midlertidige løsninger blir utsatt og utsatt, vi ser kostnadsoverskridelser, flere skoler mangler fortsatt inneklimagodkjenning, deler av Varden skole risikerer nå å bli stengt, og de midlertidige brakkene på Nattland viser seg å være fulle av muggsopp. Dette tyder på at byrådet ikke har kontroll på situasjonen, og vi kan ikke lenger ha tillit til byrådet i denne saken.

Må få kontroll på strakstiltakene
Andersland er heller ikke fornøyd med byrådets budsjettforslag for vedlikehold.

— Der økes vedlikeholdsbudsjettet til nesten 30 prosent. Men samtidig opererer kommunen selv med at man må ha 200 kroner per kvadratmeter som standard for å få godt nok vedlikehold. Da burde byrådet ha økt budsjettet tilsvarende dette, altså med 50 prosent.

— En annen ting er at byrådet må sørge for å få oversikt og god nok kontroll på disse strakstiltakene som er vedtatt, sånn at man ikke får alle disse utsettelsene på de midlertidige løsningene.

Skole_Bergen

Foto: Mathias Fischer

Mener situasjonen bør tas mer alvorlig
— For oss handler det i første rekke om å vise alle foreldre, elever og lærere der ute at ikke alle bergenspolitikerne syns situasjonen er grei. Den må tas mer alvorlig enn det byrådet tilsynelatende gjør i dag, og i tillegg håper vi at byrådet også ser alvoret i situasjonen.

— Venstre hadde jo selv skolebyråden i Monica Mælands første byråd. Men samtidig la skolebyråden vår frem en skolebruksplan i 2006. Hvis den hadde blitt fulgt hadde vi ikke hatt den situasjonen vi har i dag, hevder Andersland.

Les også om saken på side 10 i Bergens Tidende onsdag 26. september. Se også saken på BT.no og BA.no.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**