Alvorlig med dårlig sykehjemsorganisering

Erlend Horn (V) mener kritikken som kom i Florida-høringen onsdag er alvorlig, og forventer at helsebyråden rydder opp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Horn3

Foto: Mathias Fischer

– Min jobb er ikke å vurdere min stilling. Min jobb er å ta tak i problemene fra første stund, og det har jeg gjort.

Det svarte byråd Hilde Onarheim (H) på spørsmålet fra Venstres Erlend Horn om hun på noe tidspunkt har vurdert sin stilling under Florida-saken, melder Bergensavisen.

Ikke forberedt på Samhandlingsreformen
Ikke minst var de ansatte kritiske til det de mente var manglende forberedelser før samhandlingsreformen trådte i kraft fra nyttår. Reformen gir kommunen ansvar for pasienter som blir skrevet ut fra sykehus.

– Samhandlingsreformen slo til for fullt i mars. Vi visste ikke om morgenen hvor mange pasienter vi kunne vente. Mange kom langt ut på dagen, uten tilstrekkelig informasjon, sa institusjonssjef Anita Grinde til Bergens Tidende.

Florida er et kommunalt korttidssykehjem med 64 plasser fordelt på tre avdelinger.

Fylkeslegen konkluderte i en tilsynsrapport i juni med at pasientbehandlingen ved Florida er uforsvarlig, pasientsikkerheten utilfredsstillende og legene for få.

Upassende å trekke frem mistillit midt i høringen
Midtveis i høringen begynte Arbeiderpartiets Harald Schjelderup å lufte tanken om mistillit mot helsebyråden. Det får Venstre til å reagere. Partiet mener høringen ikke gir grunnlag for mistillit.

- Nei, vi er ikke der ennå. Jeg synes det er litt upassende å snakke om mistillitsforslag før man har hørt byråden snakke. Og da synes jeg hun fremsto med tilstrekkelig ydmykhet, sier Erlend Horn (V).

Les mer om saken på side 8 i BT og side 6 i BA torsdag 25. oktober.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**