Mæland vil ikke ha leger i arresten

Selv om visepolitimesteren mener arresten er full av mennesker som trenger helsehjelp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Horn3

Foto: Mathias Fischer

Visepolitimester John Reidar Nilsen mener at arresten fylles opp av mennesker som heller burde fått hjelp av helsevesenet.

Bystyrerepresentant Erlend Horn (V) spurte byrådet i mandagens bystyremøte om det kan være aktuelt å ha helsepersonell i arresten på politihuset.

Monica Mæland mener politiet må rydde opp selv
— Saken i BA står ikke i forhold til det som er problemet. Det er de uverdige forholdene i politiarresten. Det er ikke kommunens ansvar. Det må politiet selv ordne opp i, sier Monica Mæland og legger til:

— Legeforeningen sier selv at det er mer forsvarlig å behandle pasienter på legevakten fremfor i arresten på politihuset. Derfor følges dem som trenger behandling til legevakten fra arresten, sier byrådsleder Monica Mæland (H).

Visepolitimester John Reidar Nilsen frykter flere overdoser i politiarresten. På Bergen legevakt er det ti sengeplasser på rusakutten. Dette mener visepolitimesteren er for lite.

— Når helsevesenet har manglende kapasitet, kommer vi i en skvis. Folk som er en fare for seg selv og andre, kan vi ikke overlate til seg selv. Da blir det til at vi rett og slett oppbevarer dem til neste morgen. Vi kan ikke tilby dem en videre oppfølging eller helhetlig tilbud, sa han til BA i forrige uke.

Alle rusede personer blir klarert på legevakten, før de kan settes i arresten. Der fører arrestforsvarere tilsyn med dem.

Nilsen mener brukerne av arresten er folk som i liten grad klarer å ta vare på seg selv.

— Disse står i større fare for å omkomme av rusbruk, mener han.

Les hele saken på BA.no her
eller på side 10 i Bergensavisen tirsdag 27. november.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**