Bare Venstre prioriterer nok vedlikehold

Ingen andre partier når kommunens egne målsetninger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Andersland ute 1

Foto: Mathias Fischer

– Skoleforfallet i Bergensskolene viser at vi politikere nå må bruke mer penger på vedlikehold. Dessverre er ikke det fremlagte budsjettet fra byrådet betryggende for vedlikeholdets del, sier Julie Andersland til BA.

– I byrådets budsjettforslag økes vedlikeholdsbudsjettet til skolene med 30 %. Samtidig opererer kommunen selv med 200 kroner kvadratmeteren som standard for et anstendig vedlikeholdsbudsjett. Da må budsjettet økes med 50 %, ikke 30. Det mener vi må være et minimum. I Venstres forslag til budsjett øker vi derfor vedlikeholdsbudsjettet med 50% fra dagens nivå. Det er tvingende nødvendig for å sikre et akseptabelt vedlikeholdsnivå.

Den øvrige opposisjonen svikter
Så langt er det ingen andre partier enn Venstre som har foreslått en tilstrekkelig økning i vedlikeholdsbudsjettet.

– Dessverre ser vi at heller ikke resten av opposisjonen setter av nok penger til skolevedlikehold. Ap øker med 10 millioner sammenlignet med byrådets forslag, Senterpartiet med 15, men skal vi opp på et anstendig nivå, mener vi at vedlikeholdet må økes med minst 27 millioner i neste års driftsbudsjett, forteller Andersland.

Hun mener venstresiden går i samme fellen som byrådet, og fokuserer for mye på investering.

– Det er veldig fristende å prioritere nye, flotte skolebygg, men det nytter ikke hvis vi ikke klarer å ivareta de byggene vi har. Venstre mener vi nå må satse skikkelig på vedlikehold for å unngå å gå i samme fellen som bergenspolitikerne har gått i de siste tiårene, nemlig glemme at vedlikehold koster penger.

– Det er vanskelig å prioritere store midler til drift og vedlikehold, men det er det som må til for å sikre elever og lærere gode, sunne skolebygg.

Les mer om vedlikeholdsetterslepet på side 12 – 13 i Bergensavisen tirsdag 11. desember.

Her kan du lese mer om Venstres forslag til budsjett for 2013.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**