– En halv milliard over ti år, er veldig mye penger

I dag kom rapportene som viser at 11 nye skoler må rustes opp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Du kan lese hele saken her.

I dag la byrådet frem en oversikt over tiltak som må gjennomføres for å ruste opp 11 nye skoler. Tidligere i år kom byrådet med tiltaksliste for de 11 «verste» skolene.

Opprustning av de 11 skolene Haukedalen, Haukeland, Haukås, Holen barneskole, Kaland, Kalvatræet, Kirkevoll, Nordnes, Olsvik, Paradis og Tveiterås, vil komme på 540 millioner kroner over de neste ti årene.

Andersland2

Foto: Mathias Fischer

Julie Andersland (V) mener rapportene tegner et svært alvorlig bilde av hvor omfattende forfallet i bergensskolene er. Hun er bekymret over at så mange skoler har behov for strakstiltak.

– Det gjelder nesten alle sammen, og jeg forventer at byrådet følger opp denne saken raskt. En halv milliard over ti år er veldig mye penger, sier Andersland.

Ikke nok til vedlikehold
Bystyret vedtok budsjettet for 2013 på mandag. Der ble det lagt inn en økning på 30 prosent i summen til vedlikehold til skolene.

Medregnet økningen er det totalt viet 180 kroner til vedlikehold per kvadratmeter. Ifølge Andersland er dette lavere enn det kommunens egne fagfolk anbefalte.

– Økningen burde vært på 50 prosent, noe som ville bety 200 kroner per kvadratmeter. Det skal nevnes at vedlikeholdspotten er høyere enn noen gang, men jeg er bekymret for at det fortsatt ikke er nok. Strakstiltakene må gjennomførers så raskt som mulig, men det er også viktig å ikke skyve problemene foran seg. Hvis vi ikke bruker nok på vedlikehold nå, sitter vi i samme situasjon om 10-15 år, sier Andersland.

Heller ikke Venstre-politikeren har noen klar formening om hvor disse pengene skal komme fra.

– Det er ikke lett å svare på, for det har ikke blitt satt av penger til en slik situasjon. Det viktigste nå er å kartlegge behovet, og at rapportene følges opp, sier Andersland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**