Alvorlig at hensynet til trafikantene ikke er ivaretatt

Nestleder i Komité for miljø- og byutvikling, Julie Andersland (V) stusser over at kommunen kan trosse Vegvesenet og gå i gang med sprenging og massetransport på Fleslandsvegen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Julie_Andersland_helfigur_2011

Foto: Tor Blaha

Kommunen har begynt bygging av avløpsrenseanlegg på Flesland, til tross for at Vegvesenet har kommet med innsigelser og krevd at gang- og sykkelvei skal på plass først. Nå er området så fullt av tungtrafikk at det er farlig for fotgjengere.

Vann- og avløpsetaten sier de fikk tillatelse av byrådet i mars i fjor. Verken Vegvesenet eller Venstre har forståelse for hvorfor kommunen turer frem uten sikring.

— Dette virker veldig merkelig. Det er åpenbart at det ikke er gjort noe politisk vedtak i den reguleringsplanen som ble lagt på høring i høst. Det kan tenkes at det er gitt en godkjennelse på en byggesøknad som vi politikere ikke har fått til behandling. Men det alvorlige er at hensynet til trafikantene langs Fleslandsvegen ikke er ivaretatt slik det burde.

— Konsekvensene av det arbeidet som nå pågår er de samme konsekvensene som Vegvesenet har levert innsigelse mot. Da bør innsigelsen fra Vegvesenet være like gyldig, sier Andersland.

Gjennomføringsvedtaket som byrådet gjorde 27. mars 2012 innebærer utvidelse av de fire renseanleggene Holen, Ytre Sandviken, Kvernevik og Flesland. Denne utvidelsen har lagt inne i budsjett og økonomiplan for Bergen kommune siden 2007. Totalt er det stilt 820 millioner kroner til disposisjon til prosjektet.

— Det er konsekvensen for trafikantene som er det viktige her, og så lenge konsekvensene er de samme som vegvesenet har levert innsigelse mot, så bør den innsigelsen være like gjeldende, sier Andersland.

Les hele saken på side 8 og 9 i Fanaposten tirsdag 15. januar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**