Vi skal kjempe for den grønne bydelen

– Det er veldig positivt å se at forslagene til fremtidens Fyllingsdalen legger så stor vekt på de grønne lungene som bydelen er kjent for, sier Julie Andersland til Sydvesten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Julie_Andersland_helfigur_2011

Foto: Tor Blaha

Bergen kommune inviterte tre grupper med arkitekter og byplanleggere til å komme med en analyse av mulighetene for en spennende og fremtidsrettet byutvikling i Fyllingsdalen. Forslagene kunne du lese i Sydvesten 15. januar.

Åpner elver
– Jeg gleder meg til å begynne den politiske behandlingen av urbaniseringen av Fyllingsdalen. Det er veldig spennende ideer vi fikk presentert. Og svært positivt å se at forslagene legger så stor vekt på å sikre grønne lunger og åpne elver og vassdrag. Det blir en kampsak for Venstre å sikre at åpne vassdrag og parker blir et viktig prinsipp i det videre arbeidet med urbaniseringen av Fyllingsdalen, sier Andersland.

Hun mener i tillegg at denne såkalte mulighetsstudien viser at en urbanisering av Fyllingsdalen både er fornuftig og bærekraftig.

– En slik urbanisering og fortetting av hele aksen mellom Oasen og Spelhaugen legger til rette for å begrense transportbehovene. Hvis Bybanen blir bærebjelken i transportsystemene gjennom Fyllingsdalen kan dette bli veldig bra. Jeg håper byrådsavdelingen greier å ta med seg de blågrønne strukturene som er foreslått i det videre arbeidet med mulighetsstudien, sier Andersland.

Hyggelig bydel
– Hvis vi greier å gå gjennomslag for de blågrønne strukturene slik mulighetsstudien viser er mulig, så kan vi skape gode bymiljøer og Fyllingsdalen vil bli en veldig hyggelig bydel å bo i, sier Andersland.

Alle tre forslagene i mulighetsstudien legger opp til en fortetting og sentrumsutvikling langs aksen mellom Oasen og Spelhaugen.

– Det er ikke langt mellom Spelhaugen og Oasen. Med den befolkningsveksten vi venter i Bergen ser jeg for meg et urbant miljø i hele aksen. Det er viktig å sikre god kollektivdekning. Bybanen er en forutsetning for å få til det, sier hun.

Andersland har ikke tatt stilling til hvor hun mener kulturhuset bør ligge.

– Så lenge kulturhuset blir plassert sentralt i Fyllingsdalen er det viktigere å få bygget det raskt, enn hvilken tomt det blir plassert på.

Du kan lese hele saken på side 3 i Sydvesten tirsdag 12. februar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**