Venstre vil ha nytt legekontor i Brattvåg

Haram Venstres leder Ole Johan Høyberg ønsker et nytt legekontor i Brattvåg. Den tidligere kommunelegen i Haram kommune mener dagens legekontor er nedslitt, har dårlig tilgjengelighet og er helt feil lokalisert.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Ole J. Høyberg

Ole J. Høyberg
Foto: Kristian Stråmyr

– Det er trist å se at dette legekontoret, som har den største pasienttilstrømmingen i kommunen og som er åpent når andre legekontor i kommunen har stengt i ferier og liknende, skal lide under så dårlige forhold. Bygningsmassen har dårlig kvalitet, det er altfor få parkeringsplasser og det har helt feil lokalisering i forhold til der andre fasiliteter folk er avhengig av som for eksempel apoteket, NAV, sosialkontor og barnevern, mener Høyberg

Vanskelig å få leger
– Med sin tungvinte tilgjengelig og begrensede kapasitet blir Brattvåg legekontor i tillegg lite forlokkende for nye leger i et allerede stramt legemarked, forteller en bekymret Høyberg.

– I og med Samhandlingsreformen, som krever at kommunen må ta imot stadig dårligere pasienter direkte fra sykehuset på 24 timers varsel, har lokaliseringen av Brattvåg legekontor fått ennå større aktualitet, fortsetter Høyberg.

Sammen med skyehjemmet?
Høybergs Venstre mener at en nær lokalisering, helst samlokalisering, med sykehjemmet i Brattvåg sentrum vil lette tilgjengeligheten til legetjenestene.
– En tjeneste som bare blir mer og mer viktig med årene spesielt for de kommunale institusjonene må ligge der folk er, avslutter Høyberg

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**