Venstre for Nord-Norgebanen

Uttalelse fra årsmøtet i Bodø Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Uttalelse fra Årsmøtet i Bodø Venstre, 17.01.12, Uttalelsen sendes til årsmøtene til hhv. Nordland Venstre, Troms Venstre og Finnmark Venstre i ønske om at fylkeslagene støtter våre visjoner og vil jobbe for at dette innarbeides i sentralpolitiske dokument

Venstre for Nord-Norgebanen.
Tog er en kjernesak for Venstre — også i nord. Jernbanen må dyrkes som nasjonal hovedpulsåre. Det har vært stille altfor lenge rundt videreføringen av jernbanen nordover.

Jernbane, tog, skinner

Foto: Microsoft

Det er i år 20 år siden den hittil siste omfattende rapporten om Nord-Norgebanen ble utarbeidet . Siden den gang er argumentene for en videreføring av jernbanen nordover styrket. Klimarealitetene forplikter oss til å satse på grønne transportårer, og nordområdesatsingen har fått ny aktualitet. Hovedtyngden av godstransport må flyttes fra vei til bane. Dette vil redusere belastningen på veinettet, gjøre trafikken tryggere og miljøet renere.

En utbygging av Nord-Norgebanen gjør det mulig å knytte det norske nettet til eksisterende spor østover. Gjennom en slik påkobling er Kina innenfor rekkevidde, og en verdifull transportvei østover vil åpne seg for norske aktører.

Venstre vil ha hele Norge på skinner og vil programfeste utbygging av Nord-Norgebanen. Dette er et viktig ledd i utviklingen av en effektiv, miljørettet og trygg infrastruktur for fremtiden.

Årsmøtet i Bodø Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**