Carola Karl Urvik – leder for Vefsn Venstre

Lokallagsleder Carola Karl Urvik bor i Mosjøen og har engasjert seg i Venstre siden 2007. Høsten 2011 ble hun valgt inn i kommunestyret og formannskapet/planutvalget i Vefsn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Carola Karl Urvik

Foto: Pryd Studio AS

Carola Karl Urvik er også leder i forbrukernemnda i samme kommune. Her jobber hun med prosjektet “Vefsn skal bli en Fairtrade-kommune”. Hun er dessuten leder for Nordland Venstrekvinnelag NorVK, og sitter i sentralstyret for Norges Venstrekvinnelag NVKL.

Carola Karl Urvik er opprinnelig fra Tyskland men har blitt norsk statsborger. Hun er utdannet organist og orgelbygger. I 1995 tok hun ny utdanning som jordmor og har drevet som selvstendig næringsdrivende i privat fødestue i Tyskland. Etter hun flyttet til Mosjøen vinteren 2003 har hun jobbet henholdsvis i Mosjøen på fødestue og i Sandnessjøen der hun er fast ansatt som jordmor. Det å jobbe innen helsevesenet gir hun god innblikk i de store utfordringene kommune-Norge har i forhold til helsepolitikk, særlig med blikk på den sårbare infrastrukturen i nord og samhandlingsreformen.

Det er Venstres visjon om et sosialt og liberalt kunnskapssamfunn hvor folk har frihet og mulighet til å skape sin egen vei til det gode liv som er utgangspunkt i hennes politiske engasjement. Hun ønsker å løfte Vefsn til et sted der mennesker trives og har lyst å engasjere seg. Carola Karl Urvik vil bidra med å skape et lokalsamfunn der mennesker tar ansvar for hverandre og miljøet. Lokalpolitikk handler om hverdagen vår, hvordan samfunnet og miljøet rundt våre liv utformes. Det er grunnsteinen i vårt folkestyre. Gjennom lokaldemokratiet har folk arenaer som sikrer dem innflytelse i nærmiljøet. Venstre er det eneste partiet som setter mennesket i sentrum og fremhever den enkeltes menneskeverd.

Carola Karl Urvik har markert seg tydelig i media i lokalpolitisk sammenheng. Hun er en samfunnsengasjert person som tar sin ombudsrolle som lokalpolitiker på alvor.

Ønsker du å gi innspill til Venstre, eller har du en sak på hjertet som du trenger hjelp til, ta gjerne kontakt med henne.
[email protected]

eller telefon: 48 14 46 44

Les mer om Carola Karl Urvik – du finner også en rekke innlegg av henne her:
Lørdagsportrett
Brannøvelser på Halsøy og byutvikling
Menneskerettigheter i et internasjonalt kvinneperspektiv
Kjøp av Domusbygget/salg av lokaler på Sjøsiden
Distriktsmusikerordning
Stemmerettsjubileum 2013 med bitter bismak
Fritt vilt
Vefsn-en annerledeskommune
Hån mot demokratiet
Fornøyd med økt SMISO-støtte

Gjennomslag for økst satsing på barselomsorg
Defensivt av SHMIL
Vefsn vil bli Fairtrade-kommune

View Carola Karl Urvik's LinkedIn profile View Carola Karl Urvik’s profile

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**