Huken pukk- og asfaltverk skal avvikles

Byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V), har i dag i ekstraordinær generalforsamling i Oslo Vei AS instruert selskapet til å avvikle sine aktiviteter ved Huken pukk- og asfaltverk innen 31.12.2014. – Vi mener vi har funnet et godt balansepunkt mellom lokale interesser og økonomiske interesser, sier Bjercke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Huken pukk- og asfaltverk ligger i Ammerudveien i Lillomarka i Bydel Grorud og produserer pukk, grus, asfalt og betong. Huken eies av det kommunale selskapet Oslo Vei AS. Byråd Bjercke har nå bedt styret i Oslo vei om å legge frem en konkret avviklingsplan som viser hvordan virksomheten på Huken skal avvikles effektivt og kontrollert. Planen skal være ferdigstilt innen 31.12.2012, med endelig avvikling av pukkverket innen utgangen av 2014.

– Det er byrådets ønske å avvikle Huken pukk- og asfaltverk så raskt som mulig. En avviklingsperiode frem til 31.12.2014 vil gi selskapet mulighet til å foreta en kontrollert og forsvarlig avvikling som i størst mulig grad ivaretar selskapet, de ansatte, kunder, og Oslo kommune som eier, sine interesser i denne perioden, fortsetter Bjercke, og understreker at saken har vært viktig for Venstre også lokalt.

– Grorud Venstre har vært pådrivere for avviklingen av Huken Pukkverk i mange år. Det er bra at samarbeidet med lokale politikere og Rådhuset bærer frukter, sier Bjercke.

Byrådet vil nå sette sammen en arbeidsgruppe som i samarbeid med bydelen, lokale organisasjoner og interessegrupper skal utrede muligheter for etterbruk av området i tråd med markalovens formål.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**