Sykkelsti mellom Tau og Jørpeland

Strand Venstre vil tilrettelegge for bedre vilkår for syklende i kommunen. Et av de viktige tiltakene er sykkelstier, slik at flere trygt kan ta i bruk sykkelen til pendling og turer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Økt sykling er en kinderegg-sak: godt for miljøet; godt for helse og livskvalitet; godt for kommuneøkonomien på sikt. Strand Venstre støtter derfor bygging av av sykkelsti mellom Tau og Jørpeland som er tilrettelagt for tursykling, pendling og turister.

I dag sitter de fleste av oss rolig i en kontorstol på jobb, og foran TV og datamaskin når vi kommer hjem. Manglende fysisk aktivitet medfører redusert livskvalitet for den enkelte og kostbare livsstilssykdommer for samfunnet. I samhandlingsreformen vil kommunen få en større andel av ansvar og kostnad i forhold til befolkningens helse. En sunnere befolkning betyr mer penger å bruke på skole og kultur.

Den nasjonale reisevaneundersøkelsen 2009 viser at gjennomsnittsreisen er 12 km og tar 24 minutter. 42 prosent er reiser i Norge er under 3 km, og 76 prosent av reisene er under 10 km. Andelen av reiser med sykkel har falt fra 7 prosent i 1992 til 4 prosent i 2009.

Avstanden mellom Tau og Jørpeland passer til sykkel. Strekningen er passe lang og flat, og en tur frem og tilbake med sykkel tar ikke mye mer tid enn med bil og dekker samtidig det daglige treningsbehovet.

Vebjørn Moen i Alleweder velomobil

Foto: Borghild Gudmestad

For å vise vår støtte til sykkelsti stiller Strand Venstres 1. kandidat i Strand, Vebjørn Moen, opp i Sykkelaksjonen Strand 2011 på lørdag 4. juni. Vi oppfordrer alle som ønsker bedre sykkelstier i Strand til også å møte opp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**