Melhus Venstre vil beholde eiendomsskatten

Eiendomsskatten har vært et viktig tema i fastleggingen av budsjett for Melhus kommune 2013. Posisjonen gikk til valg med lovnad om å fjerne eiendomsskatten og har nå begynt arbeidet med å fjerne den. Melhus Venstre mener eiendomsskatten inntil videre må beholdes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


I prinsipp er Venstre et borgerlig parti som er skeptisk til nye skatter og avgifter, men vi var med på å innføre eiendomsskatten i Melhus på grunn av kommunale inntektsforhold. Andre lokallag i Venstre (som i denne kommentaren fra Trondheim Venstre) har også påpekt at eiendomsskatten slettes ikke er sosialt urettferdig slik noen partier mener. Kommunene råder ikke over andre skatteinntekter. Så lenge vi sitter med en rødgrønn regjering som ikke evner å styrke kommunene mer, eller gir kommunene økt råderett over skatter, er dette den muligheten befolkningen i Melhus har til å møte økningen i utgifter. Rådmannen har pekt på utgifter til Lundamo skole, Buen sykehjem og barnehage på Hovin som eksempler på kilder til denne økningen.

Melhus Venstre mener posisjonen løper fra ansvaret når de ønsker politisk gevinst for å fjerne eiendomsskatten, men ikke tar det politiske ansvaret for kuttene som må komme. Å kreve at rådmannen finner disse kuttene uten å komme med egne forslag er for lettvint og velgerne fortjener at politikerne viser hvilke prioriteringer de gjør: om befolkningen slipper eiendomsskatten, hva mister fellesskapet? Inntil posisjonen kommer med noen gode forslag om kutt vil Melhus Venstre at skatten og fellesgodene opprettholdes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**