Michelsen gjenvalgt som Unge Venstre-leder

Lars-Henrik Michelsen (25) ble på helgens landsmøte i Elverum gjenvalgt som leder av Unge Venstre for en fjerde periode. Han blir dermed den som har sittet lengst ved lederroret i Unge Venstre i nyere tid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 18 år siden.**


I det neste året kommer særlig klimautfordringene til å stå i fokus for Unge Venstre-lederen.

— Med et SV i lomma på Statoil, trengs det mer enn noen sinne en liberal stemme for at Norge skal ta sin del av ansvaret for å takle klimaendringene, møte Kyoto-forpliktelsene og drive frem en ny, ambisiøs internasjonal klimaavtale, sier Michelsen.

På Landsmøtet vedtok Unge Venstre at halvparten av inntektene fra oljefondet bør settes av til klimaforskning og andre tiltak for å redusere klimagassutslippene, som f.eks. forskning på hydrogen og utbygging av ny fornybar energi.

— Norge har som forvalter av en stor del av verdens samlede olje-og gassforekomster et globalt ansvar for at inntektene fra disse ressursene også kommer resten av verden til gode. Det er det høye forbruket av fossil energi som er årsak til klimaproblemene. Da bør Norge, som tjener rått på salg av gass og olje, bidra til å rydde opp, sier Unge Venstre-lederen.

Michelsen har vært leder av Unge Venstre siden 2003. Les også mer på Unge Venstres nettsider.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 18 år siden.**