Opprop for å åpne Fredriksberg festning

Bergen Venstre og Bergen Unge Venstre vil åpne Fredriksberg festning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Fredriksberg Festning ligger i et idyllisk og naturskjønt område på Nordnes. Slike grønne lunger er det ikke mange av i det tettbebygde Bergen sentrum. Det er derfor svært trist at festningen er stengt for befolkningen.

Fredriksberg

Det er kun Nordnæs Batallion som per i dag har tilgang til Fredriksberg Festning. Dette buekorpset har en historisk sterk tilknytning til området, og må selvsagt også i fremtiden få benytte området til sine aktiviteter. Men det burde ikke være noe problem å la folk flest få tilgang til omårdet når Nordnæs Batallion ikke benytter det.

Fredriksberg Festning har tilhørt Bergen kommune siden det ble lagt ned som militært forsvarsverk. Den tilhører derfor alle Bergens borgere.

Støtt oss!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**