– En dårlig løsning å dekke til U-båtvraket

– Regjeringen velger nå en dårlig løsning når de velger å dekke til u-båtvraket utenfor Fedje. Det er åpenbart at økonomiske hensyn har veid tyngst i saken, ettersom tildekking trolig er billigere enn heving, uttaler Venstres Gunnar Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Dette er skuffende, og vitner om at Regjeringen ikke tar denne miljøtrusselen på alvor, legger Kvassheim til.

Tildekking skaper usikkerhet
– Den beste løsningen er å heve vraket og på den måten få fjernet det usikkerhetsmomentet som det giftige kvikksølvet representerer. Jeg mener regjeringen burde sett nærmere på alle alternativene for å heve u-båten, uttaler Kvassheim.

 U-båtvraket truer miljøet og fiskeriene. Derfor må vraket heves, sier Gunnar Kvassheim.

U-båtvraket truer miljøet og fiskeriene. Derfor må vraket heves, sier Gunnar Kvassheim.
Foto: Tone Rasmussen

– U-båtvraket er en stor miljøfare som truer havmiljøet og fiskeriene på store deler av Vestlandskysten. Vi må bruke de ressursene vi har til rådighet for å få fjernet denne miljøtrusselen, avslutter Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**