Flere kvinner i politikken

Tonje Løwer Gurholt fra Venstre er ordførerkandidat og førstekandidat på den borgerlige felleslista som består av Høyre, KrF og Venstre i Siljan. Hun vil at flere kvinner skal engasjere seg i politikken, og ønsker seg flere kvinner inn i kommunestyrene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Tonje Løwer Gurholt

Tonje Løwer Gurholt

– Jeg synes det er viktig å få flere kvinnelige ordførere i Grenland, men også at flere kvinner får andre politiske verv i kommunen. Men dette er det selvfølgelig opp til velgerne å avgjøre, tilføyer hun.

Venstre-politikeren viser til at kun 17 prosent av landets ordførere er kvinner. I Telemark er det bare Bamble som for tida har kvinnelig ordfører i tillegg til Telemark fylkeskommune som har kvinnelig ordfører.

– Siljan har aldri hatt en kvinne som ordfører, så det er på tide, mener hun.
Les hele reportasjen i TA HER

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**