Et mer økologisk samfunn

Venstre vil øke tilgjengelighet og merking av økologiske varer for norske forbrukere bl.a. gjennom incentiver og samarbeid med nøkkelaktører i markedet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Utdrag fra: Venstres program for stortingsperioden 2005-2009

Det må bli enklere og mer attraktivt å etablere økologiske og bærekraftige alternativer i boformer, transport og på andre samfunnsområder. Dette kan skje gjennom forenkling, unntak fra regelverk, støtteordninger og gjennom utmerkelser for banebrytende arbeid.

Venstre vil styrke et nyskapende økologisk jordbruk i Norge — ved å knytte støtteordninger til betingelser om miljøvennlig eller økologisk drift og gjennom å styrke støtteordninger for nyskaping av økologiske høykvalitetsprodukter av mat med lokal tilknytning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**