Politikkfritt revidert budsjett

– Regjeringens forslag til revidert budsjett for 2007 er nærmest blottet for politiske prioriteringer, sier Venstres leder Lars Sponheim. To dager før nasjonaldagen slår han fast følgende: – Norge blir ikke mer rød-grønt med dette budsjettet, noe vi ikke er spesielt lei oss for.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Lars Sponheim

Foto: Rune Kongsro

Venstre mener det er tydelig at regjeringen har sett varsellampene og farene for en rødgrønn rente-galopp.
– Derfor velges det et stramt budsjettopplegg slik Venstre har etterlyst. Det er bra og har Venstres støtte, sier Sponheim.

Dårlig nytt for framtids-Norge
Venstre mener imidlertid at forslaget til revidert statsbudsjett fortsatt betyr dårlige nyheter for utdanning, forskning og verdiskaping.
– Det satses fremdeles ikke nok på utdanning, forskning og kunnskapsbasert næringsliv, som skal sikre fellesskapet i fremtiden, påpeker Venstres leder Lars Sponheim.

– Venstre hadde håpet at regjeringen skulle rettet opp de dramatiske kuttene i universitets- og høgskolesektoren, men vi må konstatere at de rød-grønne fremdeles ikke ser verdien av utdanning og forskning.

– Heller ikke bedrede sosiale ordninger for gründere og selvstendig næringsdrivende er prioritert, på tross av løfter i Soria Moria-erklæringen og fra Senterpartiets landsmøte tidligere i vår, legger Sponheim til.

Miljøkutt på en halv milliard
Regjeringen kutter også en halv milliard til CO2-håndtering i sitt reviderte budsjett. Det som var regjeringens store miljøpolitiske satsing for 5 måneder siden, en nå kuttet med 70 prosent.

– Under fremleggelsen av nasjonalbudsjettet i høst ble dette presentert som en gigantisk miljøsatsing. Nå foretar regjeringen et miljøkutt på en halv milliard noe som understreker at CO2-rensing på Kårstø er helt i det blå, sier Lars Sponheim.

Venstres prioriteringer
Venstre vil i sitt alternative opplegg prioritere forskning og utdanning, småbedrifter, miljøtiltak og en styrket rusomsorg og rehabiliteringsinnsats, innenfor en økonomisk forsvarlig ramme.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**