Savner trykk bak satsingen på flerkultur og universitetsmuseene

– Jeg er skuffet over at kulturministeren ikke benytter revidert nasjonalbudsjett til å legge trykk bak satsingen på flerkultur, og at Regjeringen heller ikke gjør noe for den prekære situasjonen ved universitetsmuseene, sier Venstres nestleder og medlem av kulturkomiteen på Stortinget, Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Kulturelt mangfold
Skei Grande hadde forventet noe mer fra kulturministeren i forbindelse med satsingen på det kulturelle mangfoldsåret.
– Statsråd Giske burde blant annet benyttet anledningen med et mangfoldsår til å sikre et ytterligere løft for de flerkulturelle institusjonene, slik at disse sikres gode og forutsigbare rammevilkår.

Universitetsmuseene
Skei Grande er heller ikke fornøyd med at universitetsmuseene ikke får et løft i forslaget til revidert budsjett. Ansvaret for disse museene ligger hos kunnskapsministeren.
– Vi har en rekke eksempler på at univseritetsmuseene har et stort behov for vedlikehold. Senest i forrige uke fikk vi nye meldinger om at lagringsforholdene ved Naturhistorisk museum er svært kritikkverdige sett fra et faglig ståsted. Djupedal må snarest ordne opp i dette, vi har ikke tid til å vente på en stortingsmelding som først kommer om ett år, avslutter Skei Grande, som nylig har stilt kunnskapsministeren spørsmål om dette.

Les spørsmålet til kunnskapsministeren her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**