Scorer høyest på nett

Venstre scorer høyest i en undersøkelse av tilgjengeligheten på nettsidene til de politiske partiene. Venstre har det beste nettstedet og Kristelig Folkeparti det dårligste, viser en undersøkelse utført av Norge.no, som årlig tester ca. 700 offentlige nettsteder.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Teknologi, pc

Foto: Luth

Undersøkelsen er utført av Deltasenteret i Sosial- og helsedirektoratet. Det generelle bildet er at de politiske partiene ikke fyller offentlige krav for tilgjengelighet. Dette betyr at blinde, svaksynte og mennesker med lesevansker kan bli utelukket fra å sette seg inn i partienes standpunkter på nett, går det frem av en pressemelding fra Deltasenteret.

Gledelig
– Det er gledelig at vi gjør vår politikk tilgjengelig for alle grupper, kommenterer Venstres nestleder, Trine Skei Grande. Samtidig påpeker hun at dette ikke er overraskende. – For to uker siden hadde jeg møte med Deichmanske bibliotek i Oslo, og deres ekspert på tilgjengelighet. Også der var oppsummeringen av våre nettsider er godt tilrettelagt. Jeg håper folk ser at vi har en godt tilrettelagt politikk også, humrer Skei Grande.

Rangeringen
Venstres nettsted oppnår høyest score i testen. Likevel ville ikke partiet oppnådd mer enn 132. plass blant offentlige nettsteder, skriver Deltasenteret i sin pressemelding. Et stykke bak følger Høyre på andre plass, foran de tre regjeringspartnerne Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, som deler tredjeplassen. Kristelig Folkeparti tar jumboplassen og ville havnet på 696. plass blant de offentlige nettstedene.

Tilgjengeligheten til partienes nettsteder i prosent
Venstre: 81 % (132. plass blant de offentlige nettstedene)
Høyre: 62 % (451. plass)
Sosialistisk Venstreparti: 57 % (501. plass)
Arbeiderpartiet: 57 % (501. plass)
Senterpartiet: 57 % (501. plass)
Fremskrittspartiet: 52 % (576. plass)
Kristelig Folkeparti: 29 % (696. plass)

Les mer på Deltasenteret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**