Vern Vågsbunnen

– Vågsbunnen er en historisk skattkiste og en kulturell perle og må bli et vernet område på lik linje som Bryggen, krever Alf Helge Greaker, bystyrekandidat for Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Vågsbunnen

Foto: Ukjent

— Hele Vågsbunnen må gjøres bilfri og bli en gamleby med både boliger og næringsliv, fortsetter Greaker og peker på at siden dette området representerer det klassiske Bergensliv, knutepunkt for handel og historisk arkitektur, vil et vern øke markedsverdien Bergen har som turistdestinasjon betraktelig.
– All erfaring er positiv fra andre europeiske byer som har gjort tilsvarende. Grunneiere og de næringsdrivende har konkrete planer for boliger, gallerier og markeder. Det står på vilje til å ta noen radikale grep hos trege kommunepolitikerne. Målet må være å få Vågen på UNESCOs Verdensarvliste, avslutter Greaker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**