-Orker ikkje slitsomme lokalpolitikere

Av Eva Marie Pleym Lund, 5.kandidat for Vågsøy Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


De står på rad og rekke i gate 1 og putter valgreklame i både hender, lommer og vesker. De lover gull og grønne skoger hvis du bare stemmer på det partiet de representerer.
Går du sjøgata nedover sentrum, så unngår du disse innpåslitne menneskene.

Før du velger deg sjøgata vil jeg du skal stoppe og se nedover gaten. Se på alle bodene og menneskene rundt dem. Dette er faktisk en gjeng med ildsjeler som bruker av sin fritid for å jobbe for at kommunen skal bli bedre for deg.
Du har rett, det er ikke alltid de kan holde alt de lover i programmene sine, men de fleste jobber aktivt for å nå disse målene. Mange ting spiller inn, økonomi, felles enighet og aktuelle saker det haster med og som må taes stilling til først.
Målene blir ikke borte, det tar bare lengre tid.
Om de ikke alltid er enige seg imellom har de EN felles ting, de bryr seg om kommunen og menneskene i den. Og de ønsker å gjøre det til en bedre plass for deg og meg!

Venstre er mitt parti, her føler jeg meg hjemme. Her er stor takhøyde og favner meg for den jeg er. Visjonen til Venstre er å ta utgangspunkt i enkeltmennesket, uansett sosial status, nasjonalitet, bosted, hudfarge eller legning, friheten skal gjelde for alle. Venstre ønsker et mangfold i samfunnet der forholdet mellom meg og deg er bygd på respekt og toleranse. Dette er et parti jeg føler meg fri i, fri til å være meg.
Og med min interesse for medmennesker støtter det også mine verdier.

Trygghet, velferd, trivsel og kvalitet. Det er verdier Vågsøy Venstre vil jobbe for.
Jeg er stolt av disse verdiene. Jeg har tro på de øverste på listen vår, der er det mennesker med ildsjel og hjertet på rette plassen. De vil gjøre en god jobb for oss.

Jeg er utrolig glad i bygda jeg bor i, stolt av denne vakre kommunen, glad i menneskene rundt meg og folk jeg møter på min vei. Jeg ønsker at folk skal trives og ha det godt her.
Mitt engasjert er i mennesker.
Barn, unge, voksne og eldre, det er her verdiene ligger!
-Det nytter ikke å være med på styre og stell bare på grunnlag av at man er glad i mennesker. Man må da ha konkrete saker å referere til, litt mer seriøsitet, vil kanskje du si nå?
Ingen ting er mer seriøst og viktig enn at folk trives og har det bra der de bor.

En guttunge kom bort til meg på stand og sa veldig bestemt; ” Når eg blir stor vil eg aldri stemme på noen som heier på Liverpool fotballklubb”.
Så sprang han rundt på de andre standene og kom lykkelig tilbake.
“-Eg fant ein i Høyre som heia på Manchester United, og han skal eg stemme på.”

Så enkelt er det faktisk!
Har du en sak som er viktig for deg, ta deg en runde og snakk med de lokale politikerne.
Du finner en som har de samme verdiene som deg selv. Kanskje en du kjenner litt og vet er et godt medmenneske. En som du tror vil kunne gjøre gode valg i kommunestyret på dine vegne.
Det er viktig å bruke stemmeretten. Hvis du ikke vet hvem du vil ha i kommunestyret, men i alle fall hvem du IKKE vil ha, er det også en god grunn til å stemme. Og tro meg DIN stemme teller. Det er et folkevalg og vi bestemmer hvem som skal sitte og styre de fire neste årene. Ønsker deg et godt valg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**