Positivt med strakstiltak, men bekymret for de som er bakerst i køen

Venstre er glade for at regjeringen nå tar de akutte grepene som Lars Sponheim foreslo for Jens Stoltenberg i Spørretimen 18. februar og får på plass en ordning med automatisk utbetaling av dagpenger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


– Venstre er godt fornøyd med at regjeringen følger opp Venstres initiativ og får på plass en enkel og ubyråkratisk ordning med utbetaling av dagpenger, sier sosialpolitisk talsmann i Venstre Andre N. Skjelstad.

– Det er også positivt med en etterbevilgning på 710 millioner kroner, sier Andre N. Skjelstad i Arbeids og sosialkomiteen.

Bekymret
Samtidig er Venstre svært bekymret for de brukerne som har mer sammensatte behov for tjenester fra NAV og som allerede er blitt skjøvet helt bakerst i NAV-køen.

– Dette er folk som står lengst unna arbeidsmarkedet, og mens de venter i kø minsker sjansene deres for å komme seg tilbake i arbeid for hver måned som går, sier Skjelstad.

 Skjelstad er bekymret for de som er bakerst i NAV-køen.

Skjelstad er bekymret for de som er bakerst i NAV-køen.
Foto: Rune Kongsro

– Det regjeringen gjør er å utsette tre forenklingsordninger som er helt nødvendig for å få effekt av NAV — reformen, dette undergraver grunnlaget for NAV-reformen, nemlig arbeidslinjen, sier Skjelstad.

– NAV-reformen er den største velferdsreformen i denne stortingsperioden. Regjeringen sitter med ansvaret for at den blir gjennomført på en god måte. Derfor er det trist at arbeidsministeren fullstendig overser de NAV-kontorene som faktisk fungerer godt og som har sett frem til å ta i bruk et lovverk som vil øke kvaliteten på tjenestene og gjøre dem mer effektive, avslutter Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**