– Oppsiktsvekkende brudd på forlik

– Det er oppsiktsvekkende at SV nå springer fra det forliket som de rødgrønne og Øystein Djupedal inngikk med Krf i inneværende stortingsperiode, mener Venstres utdanningspolitiske talsperson Odd Einar Dørum. — Dette viser at SV ikke er til å stole på som forlikspartner, og det bør være et problem for regjeringen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

 Odd Einar Dørum mener SV løper fra avtaler.

Odd Einar Dørum mener SV løper fra avtaler.
Foto: Rune Kongsro

Forliket innebar at friskoler skulle gis offentlig støtte så lenge de representerer pedagogiske eller religiøse alternativer. SV gikk på sitt landsmøte inn for å avskaffe all slik støtte til private skoler.

– Dette viser med all tydelighet at SV er livredde for det mangfoldet som dette lille utvalget friskoler representerer. Det går rett inn i en autoritær tradisjon der de som er alternativer til det bestående, skal knebles. Det er synd at SV slår inn på en slik linje, mener Dørum (V).

– Samtidig vil SV ensrette den offentlige skolen gjennom lengre skoledag og flere obligatoriske timer. Men de glemmer det som er grunnlaget for både kvalitet og tilpasset opplæring i denne offentlige skolen. De har neglisjert å prioritere flere og bedre lærere, gjennom en offensiv lærerrekruttering og en satsing på videreutdanning for lærere, avslutter Odd Einar Dørum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**