Sosialisme på speed!

Stortingskandidat for Hordaland Venstre, Lars-Henrik Paarup Michelsen, mener SVs vedtak om å legge ned landets alternative skoler bryter med menneskerettighetene, og kaller vedtaket for sosialisme på speed.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


– Det å kunne velge opplæring for sine barn er nedfelt i menneskerettighetserklæringens artikkel 26. Foreldre har fortrinnsrett til å bestemme hva slags undervisning deres barn skal få, sier Paarup Michelsen. – Dette er sosialisme på speed! Hvordan kan SV mene at elever på Steiner- og Montessoriskoler er en trussel mot den offentlige skolen, spør han.

Lars-Henrik Paarup Michelsen

Mennesker er forskjellige
Paarup Michelsen mener SV er mer opptatt av å gjøre staten stor enn å gi elevene tilpasset opplæring.
– Elever er forskjellige, og selv om vi har et mangfold av offentlige skoler vil det alltid være et lite mindretall ønsker noe annet. Å nekte dette mindretallet å søke seg til en friskole er menneskefiendtlig, sier Paarup Michelsen.

Venstrepolitikeren mener friskoler også kan være et korrektiv til den offentlige skolen.
– I Venstre er vi først og fremst opptatt av å styrke den offentlige skolen, men vi tror ikke det gjøres ved å stenge ned alle alternative skoler. Friskoler bidrar med nytenkning og gir nye erfaringer om pedagogikk og organisasjonsformer som også er med på å gjøre den offentlige skolen bedre, sier Paarup Michelsen.

I følge SSB går 2,5 prosent av grunnskoleelevene i private skoler.

Les mer på bt.no

Runar

Også ungdomskandidat Runar Mæland reagerer på SVs forslag.
– Vedtaka viser SV som eit tydeleg, antiliberalt parti, skriver han i bloggen sin. – Hugs også på at partiet tidlegare har gått inn for obligatorisk barnehage, og nyleg at skulen skal innhenta og kartleggja intime persondata frå alle elevane i eit sentralt register. Staten skal ha full kontroll over kvardagen til alle barn, frå klokka åtte til fire. Og vil du ikkje, så må du, beskriver Mæland SVs skolepolitikk.

Mæland mener SV nå går inn for en pedagogisk Berlinmur.

Les innlegget her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**