Skru av lyset på lørdag!

Lørdag 28. mars mellom kl. 20.30 og 21.30 kommer verdens største klimakampanje til Skedsmo og flere andre Romeriks-kommuner. Totalt er det ventet at over 2100 byer og én milliard mennesker verden over vil delta i Earth Hour ved å skru av lyset i én time den siste lørdagen i mars.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Earth Hour

Foto: earthhour.com

Formålet er å sette fokus på sammenhjengen mellom klimautfordringen og energibruk, og på hva den enkelte kan gjøre for å bidra.

— Alle med tilgang til en lysbryter kan være med, sier Boye Bjerkholt. Sammen med Øyvind Lensnes var han initiativtaker til at Skedsmo kommune sluttet seg til kampanjen, som har fått bred og tverrpolitisk oppslutning.

Skedsmo Rådhus er at av symbolbyggene som skal mørklegges. Blant de andre symbolbyggene som deltar i kampanjen finner man blant annet Den norske Opera, Akershus festning, Nidarosdomen, Eiffeltårnet, Operaen i Sydney, CN-tårnet i Toronto og Frelserstatuen i Rio de Janeiro.

— Dette er virkelig å tenke globalt og handle lokalt. Det er viktig at vi har et bevisst forhold til vårt energiforbruk, det er flott at Skedsmo kommune kan være med på en slik global holdningskampanje som det Earth Hour er, sier ordfører Anita Orlund.

Hun sender utfordringen videre til næringslivet og til kommunens innbyggere.

— Skru av lyset lørdag kveld. La Earth Hour bli et felles, visuelt uttrykk for klimaengasjementet blant folk i Skedsmo, sier Orlund.

Earth Hour oppsto i Sydney for to år siden. Da deltok over to millioner mennesker i den australske storbyen. I fjor spredte det seg videre til 50 millioner mennesker i 370 byer, og mange fikk inspirasjon til å gjøre mer enn bare å slukke lyset i én time.

— Det er jo det som er målet, å inspirere folk til å bli mer klimabevisste i sin hverdag. Det kan være noe så enkelt som å skru av lyset en gang i blant. Når mange nok gjør det, har det en stor effekt, sier Øyvind Lensnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**