Venstre ut mot rødgrønn ensretting

Venstre-leder Lars Sponheim mener den rødgrønne regjeringen har gjort Norge til et mer ensrettet og intolerant samfunn, skriver VG.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Lars Sponheim

Bredsiden kom etter den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag, der statsminister Jens Stoltenberg (Ap) brukte mye tid på å skyte ned verdipolitiske vedtak som ble fattet på landsmøtet i SV sist helg. Stoltenberg sa det var uaktuelt å forby privatskoler og fjerne statsstøtten til organisasjoner som bryter likestillingsloven.

– Jeg er ikke i tvil om at statsministeren mener de riktige tingene her, men han trekkes og trekkes av sine regjeringspartnere og må gi dem enkelte seire. Det er det farlige ved dette, sier Sponheim til NTB.

Les hele saken her

Logo

Oser av mistenksomhet
Sponheim sa også at Regjeringen "oser av mistenksomhet" mot alle som sliter for å skape og drive småbedrifter, og at den overstyrer frivillige organisasjoner. Han kommenterte at SV står i skammekroken etter flere av sine intolerante landsmøtevedtak.

Sponheim sa seg enig med statsminister Jens Stoltenbergs om at regjeringsskifter i Norge ikke betyr revolusjon, men at mange små skritt gir en retning som etter hvert kan gi stor politisk avstand. – Den retningen regjeringen går i, skremmer Venstre, sa Sponheim. Han viste blant annet til angrepene på kontantstøtten. – Du og jeg valgte barnehage og toinntektsfamilien, men hvorfor kjempe mot de få som vil ha en annen løsning? Samfunnet trenger slike ventiler, sa Sponheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**