4-20-20: Aksjonerer for kortere reisetid

Hordaland Venstre lanserte i går togkampanjen 4-20-20 på Bergen Jernbanestasjon. 3. kandidat Gunn-Vivan Eide (V) informerte om kampanjen sammen med lokale Venstre- og Unge Venstre-medlemmer, delte ut påskesnop og samlet inn underskrifter fra publikum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

4-20-20 aksjon i Bergen

Foto: Stian Ludvigsen

I løpet av ca halvannen time samlet de inn over 250 underskrifter. – Nesten alle vi spurte var positive og ville støtte oss, sier en fornøyd Eide. – Og dette er bare begynnelsen, målet er å samle inn så mange tusen underskrifter at Stortinget skjønner alvoret!

Det vil bli aksjoner gjennom hele påsken, også andre steder langs Bergensbanen enn i Bergen. Venstres 4-20-20 vil også være synlig på sosiale medier som Facebook, og det går også an å underskrive på opprop.no.

 - Dette er bare begynnelsen, målet er å samle inn så mange tusen underskrifter at Stortinget skjønner alvoret, sier Gunn Vivian Eide (V).

– Dette er bare begynnelsen, målet er å samle inn så mange tusen underskrifter at Stortinget skjønner alvoret, sier Gunn Vivian Eide (V).
Foto: Stian Ludvigsen

Hva er 4-20-20?
Kampanjens formål er å få Stortinget til å prioritere Bergensbanen i Nasjonal Transportplan, slik at reisetiden med tog mellom Bergen og Oslo kan reduseres til fire timer innen 2020.

Flere aksjoner i vente
Stortinget skal behandle Nasjonal Transportplan (NTP) til våren, og da må blant annet Ringeriksbanen gis førsteprioritet. Venstre har laget en full oversikt over de prosjekter som må gjennomføres for at 4-20-20 skal bli en realitet.

Mer informasjon
Kampanje for kortere Oslo-tur (BT)
Krever kortere reisetid (BA)
Oslo-Bergen på fire timer (ANB)
Kampanjesiden 4-20-20

 Aksjonene fortsetter i hele påsken.

Aksjonene fortsetter i hele påsken.
Foto: Stian Ludvigsen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**